Skip links

Cesar Casier Duikt In Bed Met Styldecor

EEN HIGH FASHION COLLAB ONDER DE LAKENS

Het laatste wat de West-Vlaamse producent van luxebedden en hoogtechnologische matrassen Styldecor doet, is indommelen. Op een event in Knokke-Heist raakten Styldecor bezielsterhuisontwerpster Isabelle Maes-Malysse en Cesar Casier, Gents model met een internationale topcarrière en modeontwerper, aan de praat. “Ik hou van fashion en Cesar is gefascineerd door wat Styldecor doet. We hebben toen plannen gesmeed om samen een unieke boxspring te creëren”, zegt Isabelle enthousiast.

Ook Cesar is blij met het vervolg van die toevallige ontmoeting: “Modetrends zie je steeds vaker naadloos overvloeien in interieurtrends. Slapen is voor mij superbelangrijk. De slaapkamer is de plek bij uitstek waar rust en ontspanning centraal staan en waar de levenskwaliteit wordt verhoogd. Isabelle en ik zijn op zoek gegaan naar de beste stoffen en materialen die esthetiek en kwaliteit combineren.”

Met hun beider jarenlange ervaring leverde dit een bed op dat niet alleen mooi oogt, maar ook aan de allerhoogste kwaliteitseisen voldoet. “Het is de eerste keer dat Styldecor een samenwerking aangaat met een externe designer. Onze doelgroepen overlappen mekaar grotendeels. Onze bedden spreken vooral de leeftijdscategorie 30 tot 60 jaar aan”, zegt Isabelle.

WIE IS WIE?

STYLDECOR maakt deel uit van Revor Group en produceert al meer dan 50 jaar een uitgebreid en divers gamma boxsprings en matrassen. Naast Styldecor, vijftien jaar geleden gelanceerd door Maes-Malysse, zijn Revor en Jaritex de twee andere toonaangevende merken. Hoofdkantoor, fabriek, warehouse en B2B-showroom bevinden zich in Kuurne. Styldecor wordt verdeeld door een tiental premiumverdelers. Met de leaseformule ‘Lease my Bed’ is de contractmarkt, voornamelijk hotels in het hogere segment en projectontwikkelaars, een belangrijke afzetmarkt. Revor Group exporteert naar 25 landen, telt 250 medewerkers en draaide een omzet van 35 miljoen euro in 2021.

REVORGROUP.COM/NL

CESAR CASIER is het gezicht van campagnes voor de grootste merken en woonde lange tijd in New York. Daarnaast is hij auteur van twee kookboeken en een eigen reisgids. Hij heeft ook een kledinglijn die zijn naam draagt. Daarmee focust hij op minimalistische en genderneutrale kledij, comfortabel, luxueus en 100% made in Belgium.

CESARCASIER.COM

BELGISCH DNA: ONTWERP EN VAKMANSCHAP VAN DE BOVENSTE PLANK

“We delen beiden dezelfde visie op vakmanschap en duurzame kwaliteit”, beklemtoont Isabelle. De voorbije zomer stelde Cesar Casier in zijn pop-up in Knokke-Heist o.m. zijn knitwearcollectie voor die wordt geproduceerd bij lokale kledingateliers. Ook de bedden en matrassen van Styldecor zijn 100% Belgisch vakmanschap.

Isabelle: “Cesar kwam een paar keer op bezoek in onze fabriek in Kuurne waar onze matrassen en boxsprings volledig met de hand gemaakt worden. ‘Made in Belgium’ dus. Samen bezochten we enkele van onze leveranciers om de perfecte materialen uit te kiezen.” Net zoals in zijn modecreaties gaat Cesar Casier in het bedontwerp voor minimalisme: tijdloos en basic, met tegelijkertijd een uitstraling van luxe en finesse. “De matras in de boxspringset is de Fortuna 1500, een pocketveringmatras van 180×200 cm. Dit is een op de klassieke handgeknoopte Engelse manier gemaakte luxematras met superieur Belgisch damast. De doorstikking met wol/ wildzijde zorgt voor een perfect bedklimaat en voor een natuurlijke en efficiënte vocht- en warmteafvoer. Vier stevige handvaten en ventilatiegaten maken het geheel af. De pootjes zijn zo ontworpen dat ze zorgen voor een licht zwevend effect. Het gebombeerd/gecapitonneerd hoofdbord en de box zijn bekleed in mijn favoriete stoffen en kleuren, Toscana ecru en grijsblauw”, zegt Cesar. “Onze klanten kunnen ook kiezen uit het uitgebreide stoffengamma van Styldecor”, voegt Isabelle eraan toe.

DE MEEST ERGONOMISCHE SLAAPHOUDING

Isabelle: “Een slaaphouding is heel individueel. Met ons merk Revor waren we al samenwerkingen met enkele sportfiguren aangegaan voor wie we een gepersonaliseerde matras maakten. We meten dan de slaaphouding aan de hand van lengte, gewicht, eventuele slaapklachten, voorkeur voor een harde of zachte matras of beide in één matras.”

Cesar: “Ik heb zowat elke matras van Styldecor geprobeerd in de showroom. Op de pocketveringmatras Fortuna 1500 lag ik beter dan ooit tevoren. Rekening houdend met mijn slaapvoorkeur, ik ben een zijslaper, heb ik die dan gekozen”, zegt Cesar. “Scan de QR-code hieronder voor de matras van je dromen. In slechts twee minuten vind je zo een matras op jouw maat”, besluit Isabelle.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).
Journalist: Edith Vervliet
Foto’s: Jorre Janssens