Skip links

Marie-Claire-Zoute Oldtimer Roadtour

Een roadtour met charmante oldtimers langs idyllische plekken? Dat moet je Knokke TALKS. geen twee keer vragen. BMC Zoute organiseerde in september de derde editie van de Marie-Claire-Zoute Oldtime Roadtour Internationaal. We blikken even terug op onze tocht langs prachtige landschappen, avontuurlijke wegen en een panoramische omgeving. En route pour l’aventure!

DAG 1: BRUSSEL – GERONA

Vanuit Brussel zetten we koers naar het Spaanse Gerona, ons vertrekpunt voor de tour. Eenmaal in Gerona zagen we voor het eerst onze oldtimers. De eerste rit ging richting het Spaanse hotel Camiral PGA Catalunya Golf-Wellness Resort. Dit volledig gerenoveerde hotel straalt één en al luxe uit. We overnachtten midden in de beroemde PGA Catalunya, één van de meest gerenommeerde golfbestemmingen op het Spaanse vasteland.

Uit nieuwe ideeën, versmeltingen en connecties, nieuwe grenzen aftastend, kan een kosmopolitische renaissance ontstaan, stelt Vanmechelen, met een niet mis te verstane knipoog naar de historische Renaissance.

DAG 2: GERONA – PUISSALICON

De eerste roadtourdag! We verlieten Catalonië en hadden heel wat kilometers voor de boeg. Via een prachtige panoramische route doorheen het vulkanische hinterland bereikten we de Franse grens. We doorkruisten Occitanië met de Pic du Canigou op de achtergrond. De middagetappe leidde ons naar het tweede hotel, Château St Pierre de Serjac.

DAG 3: PUISSALICON – MARSEILLE

Tijd om de Languedoc te doorkruisen in de oldtimers. We hielden halt voor de lunch in de mooie Camargue / Bouches du Rhône. Na de middag hervatten we onze etappe en ging het richting Marseille. In de historische wijk en vlakbij de Vieux-Port namen we onze intrek in Hôtel-Dieu de Marseille.

DAG 4: MARSEILLE – SAINT-TROPEZ

Vanuit Marseille zetten we koers richting departement Var. Via het heuvelachtige hinterland bereikten we onze eerste halte, waar we heerlijk lunchten, om daarna verder te reizen richting het mondaine Saint-Tropez. Château de la Messardière was onze vierde en laatste hotelstop. We verbleven er twee nachten en genoten er van een feestelijk diner.

DAG 5: PARTY IN SAINT-TROPEZ

Een laatste korte ereronde door Saint-Tropez mocht uiteraard niet ontbreken. De finish lag aan Tahiti Plage. Hier ging de lunch over in een heus strandfeest, ter ere van de verjaardag van organisator Christophe D’Haeseleer van Boutique Marie-Claire Zoute. Helaas was de reis hiermee ook bijna ten einde. We namen afscheid van de blinkende bolides die de terugreis richting België al aanvatten. Restte ons nog één nachtje in het Château de la Messardière. Zo konden we goed uitgerust terugkeren richting het thuisfront.

WAT EEN REIS!

We willen team BMC Zoute hartelijk bedanken voor de fantastische roadtour doorheen Spanje en Frankrijk. Een absolute aanrader voor wie een andere manier van reizen wil ontdekken.

De organisatie was tot in de puntjes verzorgd. We mochten in de mooiste luxehotels genieten van smaakvolle gerechten in een idyllische omgeving. Bovenal was er een fantastische sfeer onder de deelnemers. Graag tot de volgende!

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).