Skip links

Ann Goetgebuerpainblanc & Maxim Painblanc

WIE IS HET DUO ACHTER PHILIP’S BISCUITS?

“Ik ben Ann en ben verantwoordelijk voor het zakelijke aspect binnen Philip’s Biscuits. Ik creëer graag een gezellige sfeer waarin genieten centraal staat. Het verkoopsteam leid ik dan ook met hart en ziel. Daarnaast zorg ik er met mijn vooruitstrevende visie voor dat geen enkele etalage onopgemerkt blijft. Mijn zoon Maxim is de creatieveling binnen Philip’s Biscuits. Na zijn succesvolle opleiding aan Hotelschool Ter Duinen ging hij aan de slag bij verschillende topchefs waar hij gedisciplineerd de regels van de kunst leerde.”

HOE KWAMEN JULLIE OP HET IDEE?

“Philip’s Biscuits is ontstaan uit de droom om een artisanaal koekje tot iets meer te verheffen dan een ‘gewoon’ koekje. We willen laten zien dat je ontzettend veel kan variëren met smaken en texturen. We bakken onze koekjes nog op traditionele wijze en laten ze hun plekje uit het verleden herwinnen, toen Antwerpen nog een echte Koekenstad was. Als complementair team bouwen we Philip’s Biscuits uit tot een geliefd kwaliteitsmerk. Ambacht en kwaliteit zijn belangrijke troeven die we willen uitdragen naar de consument. Daarom hebben we de laatste jaren veel aandacht gegeven aan naambekendheid, nieuwe producten, mooie verpakkingen en een fijne beleving. Onze etalages laten je wegdromen, de zoete geuren van ons gevarieerd aanbod zijn puur genot.”

WAAR WILLEN JULLIE OVER 5 JAAR STAAN?

“In België en onze buurlanden zijn we al erg gekend. We hebben een webshop en winkels in Antwerpen en Mechelen, maar onze droom is toch wel om binnen enkele jaren ook in andere belangrijke steden aanwezig te mogen zijn. De werken aan de uitbreiding van onze bakkerij zijn al gestart. Daarnaast willen we ook ons nieuw concept Ice Pearls volop in de markt zetten. Dit zijn kleurrijke ijspralines met zelfgemaakt ijs en chocolade, verkrijgbaar in maar liefst 20 smaken. Van klassiek vanille tot framboos, speculaas en zelfs de smaak van Antwerpse handjes. Deze zomer is het assortiment van Philip’s Biscuits in Knokke-Heist verkrijgbaar bij Blé d’Or.”

WAAR HALEN JULLIE DE ENERGIE VANDAAN?

“Wij halen onze energie vooral uit de passie voor lekkere koekjes en uit ons warm gezin. De sterke band is er eentje om op te bouwen. We zijn er steeds voor elkaar. Als mama koester ik dat.”

IN WELKE MATE SLUIT HET WERK AAN BIJ JULLIE LEVENSSTIJL?

“Maxim en ikzelf houden van ambacht, lekkere dingen en gezelligheid. Dit zijn waarden die we ook willen overbrengen in de ervaring die onze klanten hebben bij Philip’s Biscuits. We zetten in op de juiste beleving en geven elke klant de nodige aandacht. Ik kan er echt van genieten als mensen vriendelijk zijn tegen elkaar.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES IN KNOKKE

“We gaan graag langs bij boulangerie BLÉ D’OR voor heerlijk gebak. In PUT 19 is het steeds gezellig om iets te drinken en op zonnige dagen is ZOUTESTRAND 19 een echte aanrader. Voor het diner zijn LE BISTRO DE LA MER en CAFÉ DE PARIS onze favorieten, rustig overnachten doen we bij LEBEAU19.”

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).