Skip links

Shopping Shuttle Brengt Knokke-Heist In Vervoering

Waar men ook gaat langs Knokse wegen, je komt steeds de Shopping Shuttle tegen. De hippe en stijlvolle e-shuttlebusjes zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De sympathieke busjes lijken wel een miniatuurversie van de bekende hop-on hop-off bussen in wereldsteden. Het verschil? Ze zijn 100% duurzaam én gratis.

FOLLOW THAT BUS

Bij mooi weer rij je cabriogewijs van hotspot naar hotspot. Regent het? Dan zit je heerlijk beschut achter glas. Je weet trouwens perfect wanneer de volgende bus komt. Volg de shuttlebus live via de app: zo weet je perfect hoeveel winkeltijd je nog rest. De shopping shuttles verbinden de belangrijkste winkelstraten en houden halt op acht toplocaties. Jong en oud(er) doorkruisen zo stressvrij Knokke-Heist.

SHOPPING SHUTTLE MEETS SPONSOR BUTLER

De milieuvriendelijke busjes zijn een gedroomd uithangbord voor bedrijven. Reclame is immers continu in beweging, en dat mag je bij deze mobiele eyecatchers zelfs letterlijk nemen. Alle advertising op de Shopping Shuttle wordt beheerd via Sponsor Butler. Dit initiatief werd initieel opgericht door het gemeentebestuur en werd vorig jaar overgedragen aan Annick Reynders en Marijke De Mets. Dit dynamische duo – en tegelijk de bezielers achter deze Knokke TALKS. is bekend in de regio. Zij onderhouden partnerships en reiken met hun uitgebreid netwerk potentiële sponsors aan.

Annick en Marijke focussen op partners die kwaliteit uitstralen en die verantwoordelijkheid en respect uitdragen. Annick Reynders: “Onze persoonlijke aanpak en knowhow maken het verschil. We spreken regelmatig met onze partners en hechten veel belang aan persoonlijke ontmoetingen met mogelijke sponsors. Daarnaast onderhouden we een goed contact met het gemeentebestuur. Samen bekijken we de vele mogelijkheden voor toekomstige evenementen.”

RECLAME TOT VER BUITEN DE REGIO

Je bedrijf of merk op de e-shuttlebus laten verschijnen is dus promotioneel een buitenkans. Het prestigieuze juwelenmerk BAUNAT startte eind dit jaar met deze vorm van communicatie. Marijke De Mets verklaart het succes: “Je springt nergens beter in het oog dan via een busje dat op de drukste momenten altijd in beweging is. In één oogopslag zie je de boodschap, of je nu wandelaar, fietser of automobilist bent of meerijdt op de shuttle. Het hele jaar door zijn toeristen en tweedeverblijvers present in onze gemeente. Als zij huiswaarts keren, blijft jouw reclameboodschap hangen en reikt die verder dan de regio Knokke-Heist, Sluis en Brugge.”

RIJDENDE BILLBOARDS

Door een flexibele aanpak kan Sponsor Butler snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Annick ziet de shuttlebusjes als rondrijdende billboards: “De shuttles zijn bijzonder succesvol om je bedrijf of product een grote naambekendheid te geven. Ze hebben geen schadelijke CO2 -uitstoot, zijn comfortabel en uiterst stil, iedereen kan zomaar meerijden … Het publiek maakt er gretig en veelvuldig gebruik van. Afgelopen zomer vervoerden de drie busjes bijna 60.000 reizigers, pakweg de totale bevolking van een Vlaamse gemeente.”

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).
Journalist: Mario De Wilde