Skip links

Jules & Fils Moonphase

EEN FUSIE VAN VAKMANSCHAP EN PASSIE MET ALS INSPIRATIEBRON HET ERFSTUK VAN HUN GROOTVADER

Arnaud & Gauthier Vandeputte, oprichters van het label Jules et Fils, creëerden een moderne versie van het favoriete horloge van hun grootvader. Sinds het merk in 2014 werd opgericht, blijven de twee broers ons verrassen met nieuwe modellen waar een verhaal aan vasthangt. Met de lancering van de J&F Moonphase, voegen ze nu een vijfde model toe aan hun collectie.

EEN PASSIE VAN GENERATIES LANG

Al in 1886 zette de familie Vandeputte in Roeselare hun eerste stappen in de wereld van horlogerie en juwelen. Vijf generaties later zetten de twee broers, Arnaud en Gauthier, de passie en vakmanschap van hun betovergrootvader Jules Vandeputte verder op een jonge, dynamische en authentieke manier. Wederom werd er voor de lancering van hun nieuwste model gewerkt met een crowdfundingcampagne. Met hun stijlvolle en tijdloze ontwerpen, die de visie van hun grootvader in ere houden, blijkt deze aanpak keer op keer een schot in de roos te zijn.

VAN STIJLVOL TOT SPEELS

Met het nieuwe horloge brengen ze een eerbetoon aan hun grootvader Jules Vandeputte. Voor het ontwerp lieten ze zich inspireren door zijn favoriete uurwerk, de Hugex Moonphase. Een tijdloos erfstuk waarvan de maan op de wijzerplaat hen als kleine jongens zo intrigeerde. “Onze grootvader vertelde ons dat het een krachtige herinnering was aan het verstrijken van de tijd.”

Er werd dan ook veel zorg en aandacht besteed om dit element te verwerken in hun nieuwste model. De J&F Moonphase geeft de stand van de maan weer op ieder moment van de dag door middel van een draaiende schijf die verwerkt zit in de horlogekast. Door het handige quick release-systeem kan het uurwerk vlot schoongemaakt en de horlogebanden gewisseld worden. Van elegant en stijlvol tot speels en oprecht naargelang de look du jour.

De J&F Moonphase is verkrijgbaar in drie modellen; de Moonphase 42mm Bicolor, de Moonphase 42mm Black en de Moonphase 42mm Silver.

WWW.JULESFILS.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 01 (summer vibes 2021).
Journalist: Gillian Vanhoenacker