Skip links

Styled Shoots: Authentiek Op Beeld

Meet het powerduo Manon Nievelstein & Elisa Brenters. Als imago expert matcht Manon je uitstraling met wat je doet, Elisa brengt mensen voor de lens onder haar alias Frankie and Fish. In Frankie x Manon bundelen ze hun expertise. Het doel? Mensen op een authentieke manier in beeld brengen. Intussen organiseerden ze al styled shoots voor verschillende ondernemers, de gemeente Knokke-Heist én de ladies achter Knokke Talks. Of Manon en Elisa gepassioneerd zijn door wat ze doen? Zelfs tijdens een videogesprek werkt hun enthousiasme aanstekelijk!

HET PLAATJE KLOPT

Manon en Elisa zijn het er absoluut over eens: een authentieke uitstraling spreekt aan. Elisa voelde als fotograaf dat er iets ontbrak tijdens de gewone bedrijfsshoots: “Ik merkte dat die shoots vaak visie missen en dat is jammer. Het zou zoveel beter en authentieker kunnen.”

Dat het kan, bewezen ze reeds samen in de jaartrajecten die Manon aanbiedt voor ondernemers. “De fotoshoot vormt telkens het sluitstuk van een traject. Ondernemers hebben zo een beeldbank waaruit ze kunnen putten om hun verhaal visueel te brengen”, vertelt Manon. Dat luik bieden de twee nu ook samen aan onder de noemer Frankie x Manon.

FRANKIE X MANON

Manon en Elisa versterken niet alleen elkaar, ze tillen ook ondernemingen en de mens(en) erachter naar een hoger niveau. Elisa vertelt: “We gaan voor foto’s die de persoon achter het verhaal typeren. Foto’s die tonen wie je bent en waarin je de beste versie van jezelf herkent.”

Die authenticiteit is wat hun aanpak typeert. Beide dames willen dat mensen zich herkennen in de beelden. Ze willen een geloofwaardig en inclusief verhaal brengen waar zowel hun klant als zijn doelgroep zich toe aangesproken voelt.

GO WITH THE FLOW

Voor elke shoot denken Manon en Elisa een storyboard uit op maat van de wensen van de klant. De locaties en settings worden bepaald en Manon duikt mee in je kleerkast om mooie silhouetten samen te stellen in de gepaste sfeer en kleuren. Het powerduo gaat op zoek naar de juiste partners voor haar en make-up, maar vindt ook hun weg naar specifieke experts. Zo werkten ze samen met een foodstylist voor de shoot van een chocolatier.

“We willen dat alles klopt en 100% past bij de uitstraling van de persoon of het bedrijf.” Toch heerst er geen gedirigeerd fotoshoot-gevoel. “We stellen mensen echt op hun gemak. Het moet een toffe, spontane dag zijn. Go with the flow!”, lacht Manon.

VERHAAL VAN ONDERNEMERS

Bij een styled shoot voor ondernemers moeten de beelden hun persoonlijkheid weerspiegelen. Met het gezin op de foto, lunchen met vrienden, een overleg met het team, … het hoeft allemaal niet zo perfect te zijn, het moet vooral echt zijn. Elisa: “Het is die herkenbaarheid die zorgt dat je het vertrouwen van potentiële klanten wint. Wacht niet tot de kleinste details in orde zijn om een shoot te plannen, doe het nu! De foto’s passen in je groeiverhaal en dragen bij aan je authenticiteit als ondernemer.”

“Manon helpt je om je eigen stijl te ontdekken en om die door te trekken naar je zaak. Elisa legt dit alles vast op mooie beelden. Ze helpen meedenken hoe je kunt groeien als persoon én met je bedrijf.“ – Delfien De Tavernier

SPREKENDE BEELDEN

Ook met Annick en Marijke, de leading ladies van Knokke Talks, gingen Manon en Elisa al op pad. De foto’s gunnen een blik achter de schermen en laten je kennismaken met Annick en Marijke zoals je ze kent. Marijke druk in gesprek aan de telefoon, Annick op bezoek bij een klant, samen de cover aan het bespreken of een gezellig momentje met de hond. De beelden weerspiegelen hoe een dag bij team Knokke Talks verloopt. “We gingen bewust voor neutrale kledij. Zo hangen de beelden niet vast aan een seizoen en hebben Annick en Marijke een brede beeldbank met foto’s die ze jaar in, jaar uit kunnen gebruiken”, duidt Manon.

ZIN IN KNOKKE-HEIST

Ook bedrijven en organisaties die hun authentieke karakter naar buiten willen brengen, vinden een partner in Frankie x Manon. Shopping Week, Lichtfestival, WK wielrennen, Zee van Liefde, … de gemeente werkte voor de campagnebeelden van al deze events steevast samen met Frankie x Manon.

“De samenwerking met Frankie x Manon is zoals een weekend in Knokke-Heist. Een kwalitatieve aanpak in een ontspannen sfeer waarvan het resultaat keer op keer een glimlach op onze gezichten tovert.”
– Toerisme Knokke Heist

Voor Manon en Elisa moesten deze beelden de typische vibes van Knokke-Heist uitstralen. Locals zijn trots, toeristen voelen zich aangesproken. “We kiezen bewust om mensen te tonen zoals ze echt zijn. Zo kan iedereen zich vereenzelvigen met wie hij of zij ziet en krijg je instant zin om eropuit te trekken!”, besluit Manon.

www.manonnievelstein.com
www.frankieandfish.com

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 01 (summer vibes 2021).