Skip links

Steven Hendrickx

WIE IS DE PERSOON ACHTER HIMALAYAN EYEWEAR?

“Ik ben een echte Antwerpenaar en afgestudeerd als handelsingenieur aan de KU Leuven. Momenteel ben ik Regional Manager Vlaanderen en Nederland bij een engineering consultancy bedrijf. Daarnaast werk ik vol overtuiging om van mijn passie, Himalayan Eyewear, een succes te maken.”

HOE BEN JE OP HET IDEE GEKOMEN?

“Mijn vader heeft in de optiekwereld gewerkt en heeft als CEO Silhouette succesvol gemaakt in België en Nederland. Je kan zeker zeggen dat optiek er bij mij van jongs af aan is ingelepeld. Nu, zovele jaren later, heb ik mijn droom om mijn eigen bedrijf op te richten waargemaakt. Ikzelf ben verantwoordelijk voor Sales en Marketing en het operationele van Himalayan Eyewear. Samen zetten we de strategie uit voor een succesvol langetermijnverhaal.”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN OF WELKE DROOM KOESTER JE NOG?

“Over 5 jaar zullen we bij de meest vooraanstaande opticiens van België en Nederland liggen en zal Europa de volgende stap zijn. Momenteel zijn we in onderhandeling om onze partner in Knokke te vinden. Met het unieke Antwerpse design zal Himalayan Eyewear herkenbaar worden in het straatbeeld. Dit is onze strategie en natuurlijk ook mijn droom. Wanneer ik mensen zie genieten van het leven met de kwaliteit van ons merk, zal ik mijn doel volledig bereikt hebben.”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“Uit de natuur. Lange wandelingen langs het strand, in de Kalmthoutse Heide of het Zwarte Woud. Het geeft me de tijd om alles op een rijtje te zetten, strategieën uit te denken en belangrijke knopen door te hakken. Ik vind het uitdagend om oplossingen te vinden voor elke challenge. Behalve de natuur zal een tennismatch of afspreken met vrienden en familie me ook steeds energie geven.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Van jongs af aan ben ik een echte verkoper. Ik hou ervan om de juiste producten en diensten bij de juiste persoon te brengen, gebruikmakend van mijn overtuigingskracht en van feiten. Daarom hebben we ook gekozen voor de meest kwalitatieve brillen, die exclusief voor de zelfstandige opticien zijn, omdat dit de meerwaardezoeker het beste product én de beste service biedt.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES IN KNOKKE? “SURFERS PARADISE, een echte parel van rust tussen de duinen en het prachtige natuurdomein HET ZWIN. Hier mag onze hond Maxie mee, zelfs in de zomer, wat me dubbel plezier geeft.”

HIMALAYAN-EYEWEAR.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).