Skip links

Rising Stars: Louis Mortreu

WIE IS DE MAN ACHTER JUST RUSSEL?

“Ik ben Louis, 24 jaar en medeoprichter van Just Russel. Met Just Russel maken we gepersonaliseerde honden- en kattenvoeding en die leveren we maandelijks gratis aan huis. We zijn gestart temidden de coronacrisis, in volledige lockdown vorig jaar. Ik ben ambitieus, creatief en vooral leergierig. Just Russel zie ik als een uit de hand gelopen leerproject. We zijn een jong gedreven team met grote dromen: een revolutie teweegbrengen in de hondenen kattenvoedingmarkt. Ik studeerde 3 jaar Productontwikkeling aan de Universiteit van Antwerpen en deed nadien een master op TU Delft in Industrial design engineering. Ik ben ook de fiere zoon van 2 ondernemende ouders. Ze hebben mij nooit bewust in de richting van het ondernemerschap geduwd, maar je ziet bij mijn 2 zussen en broer dat ondernemen in de familie zit.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Wel, we zijn eigenlijk met Just Russel aan de slag gegaan in een markt die al meer dan 40 jaar dezelfde is. Wist je dat er meer dan 450 hondenrassen zijn? We zagen dat het aanbod aan hondenvoeding alleen maar groter werd en het voor de klant dus zeker niet makkelijker werd om de juiste voeding te vinden voor hun favoriete huisdier. Hierdoor heeft 60% van onze Belgische huisdieren vandaag overgewicht. Iedere hond is uniek en heeft dus ook een unieke voedingsbehoefte. Het is logisch dat een bordercollie teefje van 3 jaar dat de hele dag rond rent, niet dezelfde voeding nodig heeft als een chihuahua van 7 jaar, die dagelijks uren in z’n mandje ligt.

Met Just Russel kijken we naar het profiel van ieder huisdier afzonderlijk en berekenen we een aangepaste formule en juiste dagelijkse portie.

Zo ben je als baasje altijd zeker dat je huisdier de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Om het helemaal gemakkelijk te maken, leveren we dit pakket iedere maand gratis tot aan de voordeur. Aim for the stars, land on the moon dus. Je kan nooit ambitieus genoeg zijn. We hebben vaak gehoord dat ons plan onhaalbaar klonk. Wij weten ondertussen beter. Met meer dan 5.000 tevreden klanten voelen we dat we klanten echt helpen.

We hopen nog heel veel hondenbaasjes, en ondertussen ook kattenbaasjes gelukkig te maken.”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN?

“Eén ding is zeker, over 5 jaar wil ik nog steeds dingen doen die ik echt graag doe en waar ik vol goesting om 5u ‘s ochtends voor uit mijn bed spring. Daarnaast is het met Just Russel ons doel om de beste pet care company te worden in Europa. Een ambitie die de lat hoog legt, maar waar we met ons team sterk in geloven. Als ik met dit alles andere jonge mensen kan inspireren om te ondernemen, ben ik gelukkig.”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“Al van jongs af aan ben ik graag creatief en ondernemend bezig. Ik hou ervan nieuwe dingen te maken, te creëren maar vooral fysiek bezig te zijn. Zelfs bij Just Russel, ondanks mijn rol die relatief bureaugericht is, loop ik de hele dag rond. Ik ben graag bezig om processen efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken. Maar ik haal allicht het meeste energie uit het helpen van mensen. En zeker sport, dat is een fysieke output van energie, maar die krijg je mentaal dubbel terug.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Als zelfstandige ondernemer, zeker in een start-up, ben je natuurlijk dag en nacht bezig met je werk.

In zekere zin is het dus mijn levensstijl. Alhoewel ik ‘werk’ altijd raar klinken vind. Ik word echt gelukkig van ondernemen, verbeteren en vooruitgaan.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik graag uitblink in eender wat ik doe, hobby of werk. Ik ben niet zozeer competitief maar eerder innovatief. Het kan altijd beter. Bovendien maakt het mij gelukkig als ik anderen kan meenemen in mijn dromen. Het is voor mij een soort motivator voor succes.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES:

“Ik vind persoonlijk dat Knokke een geweldige plek is om te vertoeven in eender welk seizoen. Zowel zomer als winter kan ieder die van het leven geniet er zijn draai vinden. Mijn guilty pleasures in Knokke zijn voornamelijk gefocust op sport, natuur en zeker ambiance. Ik hou ervan om mijn energie kwijt te raken op SURFERS PARADISE of een gezellige strandwandeling te maken met Gracie, onze hond. Daarnaast kan je ook gezellig met de familie gaan eten in TEN BOS, of voor wie zijn smaakpapillen graag verwent en houdt van ambiance heb je CALYPSO aan het casino van Knokke.”

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).