Skip links

Rising Stars: Leon Renson

WIE IS DE MAN ACHTER ESAFE?

“Ik ben Leon Renson, 32 jaar, met als achtergrond studies Handelswetenschappen KUL, 2 jaar werkervaring als consultant bij Deloitte en nu 5 jaar actief met mijn eigen onderneming eSafe.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Als consultant was ik actief op het expertisedomein Postal Services en zag ik dat hier heel wat fout liep bij ‘the last mile’, de levering van pakjes. De pakketbrievenbus leek me de perfecte oplossing voor deze problematiek. Tot mijn verwondering waren hier toen slechts enkele start-ups mee bezig.”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN?

“Een eSafe voor elke deur. De missie van eSafe is om voor elk type gebouw en budget de juiste oplossing te bieden voor post en levering/ophaling van pakjes, met extra aandacht voor design. De doelstelling is een duurzamere e-commerce, zonder onsuccesvolle thuislevering, met gelukkige kopers die niet meer op zoek moeten naar hun aankopen en met webshops die hierdoor meer verkopen. We breiden onze functionaliteiten continu uit en werken momenteel aan een module voor handelaars die we de mogelijkheid willen geven om na de openingsuren nog zaken te kunnen uitwisselen met klanten en leveranciers.”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“Uit het feit dat we voor heel wat partijen een oplossing kunnen bieden en een duurzame succesvolle thuislevering kunnen realiseren aan de hand van een design pakketbrievenbus met visuele meerwaarde voor de oprit. Onze eSafes in het straatbeeld zien tevoorschijn komen en tevreden klanten geven me extra energie.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“In het dagelijkse leven kies ik steeds voor Belgische producten die lang meegaan en waarbij ik kan rekenen op een correcte service. Ik ga ook steeds graag op zoek naar bij elkaar passende zaken, die een mooi totaalplaatje geven.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES:

DAH MAKAN, CALYPSO, LA SAPINIÈRE alsook LE BOUDIN SAUVAGE, originele diner concepten met een toffe sfeer.

WWW.MY-ESAFE.BE
@MY_ESAFE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).