Skip links

Rising Stars: Gaëlle Mousset

WIE IS DE VROUW ACHTER SAGA HOMEWEAR?

“Ik ben Gaëlle Mousset. Ik heb een master in public relations en digitale communicatie, schreef mijn thesis over luxe en heb een lang gekoesterde wens om een concept voor te stellen dat afwijkt van wat we normaal gesproken kennen. Dat heeft me ertoe gebracht om twee jaar geleden, op 24-jarige leeftijd, SAGA Homewear op te richten. Gepassioneerd door mooie interieurs, onroerend goed en luxe in het algemeen, heb ik besloten om mijn eigen merk van high-end en aanpasbaar linnengoed te creëren om zo iedereen de kans te geven om van zijn of haar huis een unieke ruimte te maken.

Naast SAGA Homewear ontwikkelde ik op het einde van mijn studies ook een freelanceactiviteit in event management en public relations voor verschillende merken actief op de high-end markt, zoals Petrossian Caviar, Porsche, Nikki Beach, Jaguar, enz.

Deze twee activiteiten stellen mij in staat te jongleren tussen verschillende projecten, sectoren en uitdagingen, waardoor de dagen erg van elkaar verschillen.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Naast mijn freelancewerk in communicatie heb ik na mijn studies een netwerk opgebouwd van leveranciers en wevers met een fantastische knowhow in Portugal. Van het één kwam het ander en ik creëerde een catalogus van hoogwaardig huishoudlinnen, met verbazingwekkende kleuren en materialen. Maar mijn freelancewerk slokte veel van mijn tijd op, waardoor ik me niet aan dit linnenproject kon wijden. Dus moest ik SAGA Homewear tijdelijk aan de kant zetten om voor mijn verschillende klanten te zorgen. En dan, als uit het niets, in december 2019, vertrouwde een koppel me een bestelling van 300 stuks toe voor hun nieuwe villa in Ukkel. Dit was de aanleiding om me voor 100% in het avontuur te storten!

Beetje bij beetje begon ik het merk ook te ontwikkelen in de regio van Marbella in Spanje, waar veel Belgen investeren in onroerend goed en hun interieur willen aankleden. Dit zijn dus 2 zeer verschillende markten die ik probeer te ontwikkelen, maar die voor mij veel potentieel hebben.”

WELKE DROOM KOESTER JE NOG?

“Mijn droom op professioneel vlak is om medewerkers te kunnen aanwerven die het merk kunnen promoten in heel België en de Marbella-regio. Ik ben ervan overtuigd dat het voor de ontwikkeling van een merk en een bedrijf van essentieel belang is om een serieus en professioneel team te hebben waarop je kunt vertrouwen.”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN?

“Binnen enkele jaren zou ik graag een referentie worden op het gebied van binnenhuisinrichting en huishoudlinnen. Het concept om ‘bij de klant aan huis te komen’ om huishoudlinnen aan te bieden, is vandaag niet erg ontwikkeld. Het is een dienst die door veel klanten wordt gewaardeerd dankzij de follow-up die wij aan de klant en het project geven en vooral vanwege de kwaliteit van de producten die wij aanbieden.

Ik wil meer exclusieve producten kunnen aanbieden, zoals onze Vegan badlinnenlijn die een paar maanden geleden uitkwam.”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“Mijn ouders, beiden ondernemers, hebben mij altijd het verlangen doorgegeven om mijn eigen zaak op te zetten en onafhankelijk te zijn. Zodra ik klaar was met mijn studies, begon ik aan het avontuur van het ondernemerschap. Het was als een vanzelfsprekende keuze. Ik denk dat de nietaflatende steun van mijn entourage, waaronder die van mijn partner, die ook ondernemer is, een echte drijvende kracht is. Ondanks de gecompliceerde gezondheidscontext die een aantal obstakels op mijn pad heeft gebracht, zijn de energie en het verlangen om vooruit te gaan er nog steeds.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Gepassioneerd door onroerend goed, mooie hotels, decoratie en luxe in het algemeen, past SAGA Homewear perfect bij mijn levensstijl. Ik reis veel en daardoor heb ik de kans om inspiratie op te doen op mooie plekken. De grens tussen werk en privéleven vervaagt steeds meer, want werk is een echte passie. Als ik morgen aan een nieuw beroepsavontuur begin, weet ik dat het natuurlijk perfect bij mijn levensstijl zal passen.”

5 FAVORIETE KNOKKE ADRESJES?

Knokke is mijn tweede ‘hartstad’ na Brussel, waar ik geboren ben. Sinds ik een klein meisje was, kom ik hier zeer regelmatig, of het nu is voor vakanties, weekends, om te fietsen of dagen aan het strand. In de top 5 van mijn favoriete plaatsen, noem ik zonder aarzeling BRASSERIE RUBENS, een must, waar ik dol ben op de garnaalkroketten. Een ontbijt is nooit compleet zonder het ongelooflijke gebak, de pistolets en het brood van NOTRE-DAME.
Ik ben een absolute fan van chai latte en cakes. ROOTS op de Lippenslaan is daarvoor mijn plek. De heerlijke lunches en desserts bij MARIE-ROSE BAKERY zijn ook een must-go! Tenslotte kan men niet door Knokke rijden zonder te stoppen aan GLACIER DE LA POSTE, een echt Knokke-instituut.

www.sagahomewear.com

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 01 (summer vibes 2021).