Skip links

Mathieu Roobroeck

WIE IS DE PERSOON ACHTER MACCI?

“Mijn naam is Mathieu Roobroeck en in tegenstelling tot vele van mijn collega’s in de branche, heb ik geen scholing genoten in iets wat met juwelen gerelateerd is. Ik heb echter wel altijd familieleden rondom mij gehad die actief waren in de juwelensector. Zij hebben enerzijds mijn interesse opgewekt, alsook de eerste nodige kennis voorzien.

Mijn economische studies en commerciële ervaring gaven mij het denkkader en het nodige vertrouwen om zelf iets uit te bouwen in een grotendeels onbekende sector. Ik probeer graag nieuwe dingen, werk graag nieuwe ideeën uit. Het houdt mij nieuwsgierig en nederig.”

HOE BEN JE OP HET IDEE GEKOMEN?

“Één van de laatste heilige huisjes, dat naar mijn mening nog niet was ingetrapt, was het werken met asymmetrische juwelen. Oorbellen worden per paar aangeboden en symmetrie wordt geassocieerd met objectieve schoonheid. Het leek mij zeer interessant daar eens verder over na te denken en te zien of daar een opportuniteit in lag. Ronddwalen in de literatuur van Griekse filosofen over schoonheid, schilderkunst en de implicaties van wiskunde in de wereld rondom ons, gaven mij de nodige inspiratie om voluit op het asymmetrisch matchen in te zetten en die lijn overal door te trekken in het merk.”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN OF WELKE DROOM KOESTER JE NOG?

“Wanneer mensen later meer asymmetrische juwelen dragen, hoop ik dat er hier en daar eens gezegd zal worden: ‘Macci is ooit begonnen met het asymmetrisch matchen binnen verschillende lijnen en heeft mee de deur geopend om vrouwen meer keuze te geven qua accessoires’.

Momenteel werk ik samen met een vriend aan enkele ideeën om nieuwe technologieën zoals o.a. blockchain te gebruiken in onze sector. Hiermee zouden we binnen 5 jaar een stuk verder moeten staan.

In december zal de nieuwste lijn van Macci trouwens te zien zijn bij Roelandt Juweliers op de Lippenslaan.”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“Koffie levert zeker zijn bijdrage! Maar fundamenteel probeer ik vooral lichamelijk goed in vorm te blijven en kijk ik constant uit naar nieuwe dingen om te proberen, zodat het nooit saai wordt. Niet altijd makkelijk, want ik heb naast de energie ook vaak ongeveer de focus van een puppy, waardoor ik noodzakelijke activiteiten die minder uitdagend zijn wel eens iets te snel opzijschuif. I’m working on it.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Ik zal altijd wel de commerciële handicap hebben dat ik zelf geen juwelen kan aandoen om ze te tonen, of zo ver wil ik toch niet gaan. Maar de mogelijkheid om te ondernemen, events te organiseren en een verhaal te vertellen, past bij mij. Ik hou ook van mooie dingen, waarom er dan geen maken voor anderen?”

GUILTY PLEASURE ADRESJES IN KNOKKE?

“Ik ben altijd een fervent cocktailliefhebber geweest. Wanneer ik op stap ga in Knokke spendeer ik mijn tijd dan ook vaak in THE PHARMACY (jammer genoeg gesloten nu) of ga ik de nieuwe creaties bij de UGLY DUCKLING eens proberen. De familie Van Ongevalle heeft altijd iets nieuws op de kaart dat de moeite is om te proberen.”

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).