Skip links

Hannes Coudenys

WIE IS DE PERSOON ACHTER HURAE, THE SMILE SAFARI & DE JAMIES?

“Ik heb lange tijd gewerkt als creative freelancer voor Q-music, VTM, VRT en Mortierbrigade. Creatief zijn op social media is altijd m’n dada geweest en omdat ik alles wat meer zelf in handen wou hebben, heb ik 5 jaar geleden m’n eigen agency opgericht, samen met Cleo Vandenbosch en Vincent Schroeven. Ondertussen bedenken we toffe campagnes voor een hele rits klanten zoals MAS, MNM, BattleKart, KaraFun, Toerisme Oost-Vlaanderen, Rayon en uiteraard ook Knokke-Heist.”

HOE BEN JE OP HET IDEE GEKOMEN?

“Een eigen agency oprichten kwam eigenlijk als iets natuurlijk. Ik wou een plek die kon groeien en mezelf ooit zou kunnen overleven. Ik heb Hurae naar m’n zoontje Rae vernoemd, dus wie weet. De andere ideeën zoals onze Instagram en TikTok experience Smile Safari komen vaak uit brainstormings voor andere ideeën en dan beslissen we zelf nog iets extra uit de grond te stampen. Ondertussen kregen we al 150.000 bezoekers over de vloer. Momenteel kan je ons bezoeken in Wijnegem Shop Eat Enjoy. De online video awards De Jamies, die op 1 februari doorgaan, zijn op zo’n zelfde losse manier ontstaan. Wat heel fijn is!”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN OF WELKE DROOM KOESTER JE NOG?

“Goeie vraag. Ik heb m’n agency opgericht om stabiliteit te creëren. Als freelancer leef je van opdracht naar opdracht en bij Hurae is dat ook nog af en toe zo. Richting stabiliteit voor mezelf en m’n werknemers toewerken, is wat me het meest verheugt. Daarnaast hoop ik ooit eens met m’n zoontje en onze Defender naar Guinee te kunnen rijden. Op zoek naar zijn roots.”

WAAR HAAL JE JE ENERGIE VANDAAN?

“Mijn liefde voor alles wat nieuw is. Als ik op een plek ben waar ik nog nooit was, of een experience meemaak die ik nog nooit eerder deed, dan staan al mijn zintuigen op scherp en geniet ik met volle teugen. Het maakt niet uit of dat nu in de stad Bergen is of in een dorpje in Limburg. Zo zie ik trouwens ook altijd heel wat huizen die op mijn Instagrampagina Ugly Belgian Houses zouden passen en die andere mensen blijkbaar niet zijn opgevallen. Ik drink ook veel Red Bull.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“1 op 1. Ik ben 95% van de tijd gelukkig in m’n job en dat is thuis met m’n vrouw en kinderen net hetzelfde. Die 5% op het werk gaan over administratie en die 5% thuis over de vuilniszakken buitenzetten en stofzuigen.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES IN KNOKKE?

“When in Knokke, eens langs GARAGE BERNARD DHONDT passeren om te zien wat voor exotische old timers er geparkeerd staan. Een partijtje MINIGOLF is altijd leuk. Stiekem genieten van het werk van NIKI DE SAINT PHALLE dat je kan zien als je over de omheining kijkt van het domein van Bart Versluys op de Zoutelaan. LIBERTÀ pizzeria en cocktailbar!”

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).