Skip links

Charter Eens Je Eigen Luxejacht. Bij Boatsters Black Kom Je Er Alles Over Te Weten!

Sinds vorige zomer prijkt er ‘Lengers Yachts’ op het nummer 780 van de Knokse Zeedijk. Sindsdien heeft menig kustbewoner of tweedeverblijver in Knokke-Heist kunnen kennismaken met het uitgebreide aanbod aan vaarmogelijkheden op maat. De man die er alles over kan vertellen, is Philippe Van de Ryse, een Knokkenaar die de belichaming is van luxe op het water. Overal in zijn fraai kantoor zien we blitse jachten: op videowalls, op posters, op schaalmodellen en in opvallende catalogi. Deze keer nemen we een aparte specialiteit van Lengers Yachts onder de loep: het huren van een schip mét kapitein en crew aan boord.

Niet iedereen beschikt over een eigen boot of heeft zelf een vaarbewijs om zijn vakantie op zee door te brengen. Goed, je kan natuurlijk een blits vaartuig huren en in no time een vaarcursus starten maar je kan ook, verlost van alle stress en ongemakken, een jacht met bemanning afhuren. Helemaal op maat van je eigen wensen en voorkeuren. De ‘wensenvervuller’ in casu luistert naar de naam Philippe Van de Ryse. Het is ook hij die voor ons graag wat toelichting wil geven want “we willen vooral af van het vooroordeel dat zoiets onbetaalbaar is”. Philippe Van de Ryse: “Voor € 38.000 kan je al met een familie of vriendenclubje van zes personen de splinternieuwe 23 meter lange boot ‘Almost There’ met drie cabines en twee bemanningsleden huren. Dat is € 3.800 per persoon en aan boord kan je alle mogelijke faciliteiten van hoog niveau ervaren.”

DOBBEREND WONDER

Onder het motto ‘zorg ervoor dat je reportage goed onderbouwd is’ checken we graag dit dobberend wonder van naderbij. Met haar buitenruimte, die op drie niveaus is ingedeeld, is Almost There moeilijk te evenaren als we het hebben over het perfecte charterschip. De uitbreidbare, grote strandclub staat in verbinding met de zee op het lagere niveau voor een perfecte speeltuin, klaar voor fun en om het waterspeelgoed boven te halen. Op weg naar de ruime buitenruimte ontdekken we nog een soort veranda die voor tien personen is gebouwd. Perfect als een bank te gebruiken, zeg maar de perfecte eethoek aangevuld met een grill voor het ultieme vakantiegevoel.

“WE ZIJN ZELF OOK ALLEEN MAAR TEVREDEN WANNEER WE ONZE KLANTEN EEN ONGEËVENAARDE ZEEERVARING KUNNEN GEVEN.”

– PHILIPPE VAN DE RYSE

FENOMENAAL AANBOD

Het is slechts één voorbeeld van de zowat 60 à 70 jachten waaruit je kan kiezen. Mocht je toch nog andere wensen hebben, dan kan Lengers Yachts putten uit een indrukwekkende databank van de meest verleidelijke motorjachten, zeiljachten en bestemmingen. Philippe Van de Ryse: “Wanneer mensen geïnteresseerd zijn, maken we eerst altijd ruim tijd en plaats voor een verkennende babbel. Wat voor boot willen ze? Wat is de bestemming die hen het meeste aanspreekt? Gaat het om een sportieve bootvakantie, of wil men totale rust? Zijn er kinderen mee? Willen ze graag aan boord eten of gaat hun voorkeur naar een restaurant ergens in een baai of in een jachthaven? Vliegen of rijden ze zelf naar hun bestemming, of laten ze dat liever over aan mij? Al die wensen en voorkeuren toetsen we in nauw overleg met elkaar af. Beschouw het als de functie van een reisagent die alles tot in de perfectie uitstippelt en dan een kant en klaar plan voorlegt.”

DE NOOR II

De foto’s in deze reportage tonen de Noor II (31,1 m), gebouwd door de Italiaanse luxejachtbouwer Sanlorenzo. Het is één van de meest opvallende lanceringen van dit jaar en is nu beschikbaar voor charter tijdens het Middellandse Zee-seizoen. Met haar ‘see-it-tobelieve-it’ flybridge en knusse interieur biedt Noor II alle ruimte om tot rust te komen aan boord. Noor II biedt een fantastisch uitzicht vanaf een aantal uitkijkpunten: gasten kunnen genieten van het steeds veranderende landschap vanaf het met glas bedekte bovendek, de buitenlounge en het elegante interieur met kamerhoge ramen. De Adriatische Zee – de ideale omgeving om te zwemmen, snorkelen en te genieten van het uitzicht – wordt deze zomer het vaargebied van Noor II.

VAAR JE DROMEN ACHTERNA

Rekening houdend met de individuele vereisten en de eigen schat aan meer dan 50 jaar ervaring en expertise op het gebied van luxevaartuigen zal Lengers Yachts je nooit ontgoochelen. Sterker nog, de reacties die Philippe Van de Ryse het voorbije jaar al mocht ontvangen, zijn unaniem lovend en bejubelend. Philippe Van de Ryse: “We zijn zelf ook alleen maar tevreden wanneer we onze klanten een ongeëvenaarde zee-ervaring kunnen geven. Dat begint met het selecteren van de juiste bemanning tot de veilige terugkomst thuis. Alle bestemmingen komen in aanmerking om de klant het wonder van de zeeën in zalige luxe te laten ontdekken. Of het nu gaat om een zonovergoten cruise op de glinsterende Middellandse Zee naar het iconische Zuid-Frankrijk, een idyllische zeiltocht naar de kleurrijke kusten van de oostelijke Middellandse Zee, de sublieme landschappen van Noord-Europa of de glinsterende turquoise paradijzen van de Bahama’s en de ongerepte wateren van het spectaculaire Caraïbisch gebied, wij zorgen voor de juiste bemanning en een volledig programma op maat. Dat is onze missie waarbij we niets aan het toeval overlaten.”

LENGERSYACHTS.COM
BOATSTERSBLACK.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 03 (summer vibes 2022).
Journalist: Mario De Wilde