Skip links

“Wat Zou Jij Doen Als Je Morgen 10 Miljoen Wint Met De Lotto?”

Maar liefst 70% van de bevolking zegt te willen blijven werken. Verrassend? Misschien niet, want werken is beter voor ons fysieke en mentale welzijn.

Vind je dit ook een vreemde uitspraak? Laat me dan even deze 5 factoren op een rijtje zetten: Werken zorgt voor STRUCTUUR EN REGELMAAT in ons leven. Niet werken zorgt mogelijks snel voor eentonigheid en verveling. We hebben een COLLECTIEF DOEL. Door ergens aan mee te werken, voelen we ons nuttig. We hebben dagelijks SOCIAAL CONTACT, niet enkel met collega’s, maar ook met klanten, leveranciers, … Dat netwerk verruimt onze horizon en verrijkt ons leven. Het geeft ons een ZEKERE STATUS, want via het werk bouwen we een identiteit op. De ACTIVITEIT OP ZICH, tenminste als je graag doet wat je doet.

We werken vandaag niet langer enkel omdat we geld willen of moeten verdienen. We willen werken, maar willen er ook plezier aan beleven en elke nieuwe werkweek met veel energie starten. We zijn 2 jaar geleden, na de pandemie, in een wereld terechtgekomen waarin de visie op werken sterk is veranderd. Flexibiliteit, autonomie en vertrouwen zijn essentieel nu we hybride werken.

Vandaag starten directie- of managementmeetings beter niet meer met de vraag: “hoe gaat het met ons marktaandeel of onze omzet? ”, maar wel met: “hoe gaat het met onze mensen? ”. Want enkel met gedreven en enthousiaste medewerkers zal je dat marktaandeel kunnen halen of de beoogde groei realiseren. Wat echter jammer is, is dat veel bedrijfsleiders daarbij nog te vaak hun buikgevoel volgen.

Bovendien wordt wellbeing vaak te eng bekeken. Wat wij met The Circle of Wellbeing willen aantonen is dat:

– het een GEDEELDE VERANTWOORDELIJKHEID is: Wat is de rol van de organisatie? Wat mogen we van de leidinggevende verwachten? Wat kan de medewerker zelf doen?

– het meer is dan af en toe een paar losse INITIATIEVEN.

– het een veel BREDER BEGRIP is dan ‘wellness’ en dus niet alleen gaat om ademen, mediteren, gezond eten en goed slapen. Dit is uiteraard essentieel, maar zorg eerst dat de basis goed zit.

De voorbije 5 jaar heb ik ongeveer 600 keynotes gegeven. De meest gevraagde zijn Be Well to be at your best en Werk niet harder maar slimmer.

Wat ik nu zie, is dat klanten steeds vaker vragen om hen nadien ook verder te helpen zodat het niet bij een eenmalige actie blijft. En dat is een mooie en belangrijke evolutie. Daarom heb ik The Circle of Wellbeing opgericht, al zou ik het beter The Circle of Wellbeing, Leadership & Company Culture noemen, maar dat vond ik wat lang. Uiteraard doe ik dit niet alleen, ik heb me omringd met experten in de verschillende domeinen zodat we samen de 7 pijlers mooi vorm geven.

En ja, ook ik zou blijven werken als ik de Lotto win, want mijn werk maakt me echt gelukkig!

WIL JE WETEN WAAROM? NEEM DAN EEN KIJKJE OP THECIRCLEOFWELLBEING.BE OF CHECK MIJN INSTAGRAM @ANN_DEBISSCHOP.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).
Tekst: Ann De Bisschop
Foto’s: Leen Verbeiren
Kleding: Xandres