Skip links

Rising Stars: Kevin Crombez

WIE STAAT ER ACHTER NOVA?

Kevin Crombez, geboren te Knokke-Heist & Rolf Bjorkvin, geboren in Denemarken.

VANWAAR KWAM HET IDEE?

“Rolf en ik leerden elkaar in 2015 kennen.

We werkten op dat moment samen voor een bedrijf in Kopenhagen dat een Amerikaans merk van sportzonnebrillen verdeelde.

Rolf was verantwoordelijk voor de verkoop en ikzelf was verantwoordelijk voor de marketing van het merk. Terwijl we dit merk in 2015-2016 promootten, namen we deel aan en organiseerden we ook zelf tal van sportevenementen. Het viel ons op hoeveel toeschouwers en atleten grote hoeveelheden energiedrank consumeerden. Wij zagen deze tendens ook tijdens deelnames aan vakbeurzen bij de bezoekers en exposanten. Zelf waren we geen grote fan van energiedranken omdat we wisten dat de meeste van deze drankjes eenvoudige kunstmatige cocktails zijn die allesbehalve gezond genoemd mogen worden … Maar, hoe gezond en bewust we ook door het leven gaan, toch kan ieder van ons tijdens de dagelijkse rush wel eens wat extra energie gebruiken, niet? Aangezien we dit nergens konden vinden, zette dit ons aan het denken en kort daarna werd ons ambitieus idee geboren. Wat als we de energiedrank nu eens zouden kunnen heruitvinden?

Wij hebben er bewust voor gekozen om kwaliteit te laten primeren en de gezondheid van de consument én respect voor moeder natuur centraal te plaatsen. Onze energiedrankjes zijn 100% biologisch, (h)eerlijk, laag in calorieën en hebben een lage glycemische index. De blikken zijn gemaakt uit gerecycleerd aluminium, zijn vrij van BPA’s en 100% recycleerbaar.

In tegenstelling tot de meeste energiedranken gebruiken wij geen op koffie gebaseerde of synthetische cafeïne, geen hoogcalorische suikers, geen kunstmatige bewaarmiddelen, geen smaaken kleurstoffen en al zeker geen taurine en/of glucuronolacton. Nova is gebaseerd op het beste wat de natuur te bieden heeft: krachtige nootropics en adaptogene kruiden die garant staan voor duurzame energie en hoge vitaliteit. Omdat we alleen traagwerkende, natuurlijke suikers gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken over pieken in je bloedsuikerspiegel.”

WELKE DROOM KOESTEREN JULLIE NOG?

“Sinds onze introductie in april 2019 worden onze energiedranken warm onthaald en sterk geapprecieerd. Ze zijn voornamelijk beschikbaar in natuur- en biowinkels alsook lokale supermarkten in binnen- en buitenland (België, Nederland, Luxemburg, UK, Denemarken, Noorwegen, Litouwen, Letland, Polen, Zwitserland, Portugal …). Daarnaast hebben we ook een plaats gevonden binnen het assortiment van enkele gekende high-end winkelketens zoals Bioplanet (BE), Holland & Barrett (BE & NL), Life (NO).

Uiteraard heeft 2 jaar COVID ons als start-up héél wat vertraging en complicaties bezorgd. Desondanks zijn we op een organische manier blijven groeien. Onze ambitie is nog steeds om binnen 5 jaar ‘overal’ beschikbaar te zijn binnen Europa. Onze grootste droom …? Met Nova de wereld veroveren!”

WAAR HALEN JULLIE DE ENERGIE VANDAAN?

“Uit de positieve feedback die we nagenoeg overal krijgen over onze producten, zowel bij consumenten alsook bij aankopers. En uit het drinken van Nova natuurlijk!”

IN WELKE MATE SLUIT JULLIE WERK AAN BIJ JULLIE LEVENSSTIJL?

“100%! Nova is gebaseerd op onze passies, normen en waarden: ondernemen, respect voor de natuur, balans, en uiteraard een gezonde geest in een gezond lichaam.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES:

Lakeside Paradise, Anemos Beachclub, Sel Gris en Cuines 33

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).