Skip links

Pure Nature By Pascale Naessens x Rainpharma

RAINPHARMA : EEN PUUR MERK MET STERKE PRINCIPES

“Als student was ik me bewust van mijn ongezonde levensstijl en ik wou die ombuigen naar een gezonde variant. De voedingssupplementen die op de markt waren, konden me echter niet bekoren”, zegt Dominique Bastin. Overtuigd dat het beter kon, richtte de cultuursocioloog elf jaar geleden – uit persoonlijke frustratie en nood – RainPharma op. Gestart in 2010 met voedingssupplementen, breidde Bastin het gamma uit met huid- en haarverzorgingsproducten, huisparfums en geurverstuivers.

Dominique Bastin is van mening dat we ons lichaam gezonder, sterker en mooier maken als we onze binnenkant én onze buitenkant met meer respect verzorgen. Hij ziet RainPharma als een soort van muze: iedereen kan kiezen hoe ver hij of zij erin wil meegaan. Maar als het van deze geurapostel afhangt, verovert RainPharma

gaandeweg een plaats in onze keuken, badkamer, slaapkamer, … “RainPharma is geen hocus pocus of geitenwollensokkenmerk. Onze collecties zijn luxueus en performant. Ze worden hier in België ontwikkeld en geproduceerd.”

Drie jaar geleden vond Bastin in Greet Boonen een sterke CEO die intussen aan RainPharma structuur heeft gegeven en het bedrijf verder professionaliseert. “Zo kan ik focussen op de dingen waar ik goed in ben. Ik ben geen wetenschapper, maar iemand die een heel gek huis wil bouwen en de architect pusht om het onmogelijke mogelijk te maken. RainPharma is een bedrijf met een hoog maatschappelijk engagement. Onze waarden bewaken, bijdragen tot een betere maatschappij door een bepaald mensbeeld te promoten, daarin bestaat mijn rol”, gaat Bastin verder.

EEN NETWERK VAN 200 VERKOOPPUNTEN

Van bij het prille begin heeft Dominique Bastin de focus gelegd op selectieve verkooppunten. RainPharma kan intussen rekenen op een verkoopnetwerk van om en bij de 200 schoonheidsspecialisten, kinesisten, retailers en apothekers. Dominique Bastin: “Wij geloven in de kracht van mensen, in de ondernemers die RainPharma verdelen. Zeker in coronatijden is het belangrijk onze vertrouwensrelatie met de verkooppunten te onderhouden. Een groot aantal onder hen moest sluiten in de lockdown, op de apothekers na.”

Greet Boonen: “Daarom zochten we naar een innovatieve manier om contact te houden en hen een hart onder de riem te steken. Met ervaren professionals uit de evenementensector hebben we een studio gebouwd van waaruit we elke maandag om 16u online een interactieve sessie houden. We stellen dan nieuwe ontwikkelingen voor en geven advies. Vaak gaat het over de waarden waaraan RainPharma belang hecht en die we via de winkelpunten wensen uit te dragen naar onze fans, want zo identificeren onze consumenten en gebruikers zich.”

In één van die sessies was Pascale Naessens onlangs te gast. RainPharma ontwikkelde met haar de 24ste geur in de Aromatherapy Essentials collectie: Pure Nature by Pascale Naessens x RainPharma. Net als Dominique Bastin gelooft Pascale in de kracht van de natuur, die de drijfveer is in alles wat zij onderneemt. Een samenwerking stond dan ook in de sterren geschreven.

Pascale Naessens: “Ik heb nog nooit mijn naam verbonden aan een bestaand product. Altijd wil ik mee aan de wieg staan, me laten omringen door mensen die even gepassioneerd zijn als ik en mijn visie delen. In mijn boeken heb ik het over gezonde voeding die niet ver gezocht of saai hoeft te zijn. Wel lekker, gevarieerd, met gewone ingrediënten, terug naar de natuur. Heel spontaan hebben Dominique en ik elkaar beter leren kennen. Bij RainPharma werd ik hartelijk onthaald. Het is een fijn gevoel dat ik samen met creatieve specialisten een geur kan creëren.”

“De samenwerking met Pascale Naessens is niet ingegeven door opportunisme. Met RainPharma gaan we voor authentieke mensen. Alles start vanuit een buikgevoel. We maken geen straffe strategische keuzes. Uiteraard moet een bedrijf winstgevend zijn, maar ik wil vooral plezier vinden in hetgeen ik doe. Pascale kende ik van haar boeken en programma’s. Toen ik haar ontmoette tijdens het driedaagse Feeling-event ‘Pascale & Guests’ viel me op hoe spontaan ze is en de tijd nam om met mensen op de foto te gaan. Ze straalt een enorme rust uit die heel natuurlijk aanvoelt. RainPharma en Pascale Naessens hebben mekaar gevonden in de diepte en delen de passie voor aromatherapie”, licht Dominique toe.

DE MAGIE VAN GEUREN

Geuren roepen emoties en herinneringen op: ze geven ons een instant goed gevoel, maken ons lyrisch of net melancholisch, brengen ons tot rust of geven energie. Geuren voeren ons ook terug in de tijd, naar een onvergetelijke vakantie of een bijzondere ontmoeting. Pascale Naessens: “Ik heb goed nagedacht over de essentiële oliën waarmee ik wou werken. Sommige geuren waren

niet haalbaar, zoals echte rozen. Je moet ergens compromissen maken om dan voor een bepaalde mengeling te gaan. Ik heb gekozen voor Geranium, Ylang-Ylang en Lavender – vaste, verfijnde en elegante RainPharma waarden – gekruid met Vetiver, een van oorsprong Indische grassoort, en Black Pepper. In mijn keuken gebruik ik ook diverse soorten zwarte peper.” Het resultaat is verbluffend, vinden Greet Boonen en Dominique Bastin: een krachtige maar tegelijk elegante en vrouwelijke geur die helemaal past bij het karakter van Pascale.

HET BEGIN VAN EEN MOOI EN LANG VERHAAL

Pure Nature by Pascale Naessens & RainPharma is momenteel beschikbaar als 100% plantaardige Skin Wash (voor handen en lichaam), als pure essentiële olie (ideaal in de RainPharma Aroma Diffuser) en als handige kant-en-klare Room Spray.

Dominique Bastin: “Het enthousiasme en succes zijn er alvast om onze samenwerking met Pascale verder te zetten. De collectie kan aangevuld worden vanuit een eigen behoefte. Ik denk bv. aan een skin/ hand lotion.” Pascale volgt Dominique hierin.

Zelf heeft ze al wat geëxperimenteerd met een geurloze bodycrème aangevuld met de pure essentiële olie uit haar Pure Nature collectie. Een bodylotion behoort dus tot de mogelijkheden.

RainPharma mocht al verschillende awards van mode- en beautymagazines in ontvangst nemen. Vorig jaar scoorde ‘Clever Night Remedy’ en dit jaar viel ‘Natural Daylight Defence’, een natuurlijke zonnecrème, in de prijzen.

“We moeten ons bewust blijven van hoe uniek het is om verkozen te worden, maar ‘Pure Nature by Pascale Naessens & RainPharma’ heeft alle argumenten om voor een nominatie in aanmerking te komen”, besluit Greet Boonen.

In Knokke-Heist zijn de Rainpharma collecties beschikbaar bij: De Praktijk, Dumortierlaan 49 & Leenstraat 2.

www.rainpharma.com
www.purepascale.com

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 01 (summer vibes 2021).
Journalist: Edith Vervliet