Skip links

Passie & Respect Voor Authenticiteit

De Britse autofabrikant Morgan uit Malvern Link brengt luxe sportwagens met een klassieke look op de markt. Een stijl die heel wat liefhebbers weet te bekoren, waaronder ook Albert Stammet. Hij pionierde in 1954 door zich met Garage Albert in de Brusselse voorstad te vestigen als officiële importeur van Morgan voor België. Albert zijn niet aflatende loyaliteit en streven naar perfect uitgevoerd werk gaf hij, net als de garage, door aan zijn zoon Jean Stammet. In 2014 nam (klein)zoon Thomas de fakkel over van Jean.

De loyaliteit en het vertrouwen van Garage Albert en de familie Stammet ten opzichte van het merk Morgan is duidelijk. Tot op vandaag gaat het engagement van de garage verder dan de klassieke handelingen. Voertuigen onderhouden en verbeteren gebeurt in het grootste respect voor de authenticiteit. Ook is er veel aandacht voor het opbouwen en onderhouden van een persoonlijke relatie met elke klant. Er wordt écht geluisterd naar de wensen van de klant. Op gezellige bijeenkomsten en rally’s houden ze de vlam levend. Het gaat niet louter over auto’s, het gaat over passie.

AUTHENTIEKE WAGENS IN EEN GLAZEN KATHEDRAAL

In december 2019 nam visionair Alexander Otto von Windisch-Graetz Morgan Belgium over. Hij is een gepassioneerd ondernemer en liefhebber van racewagens en introduceert een nieuw, jong en sportief imago – met succes. Dat vertaalt zich onder andere in het gloednieuwe gebouw van de Belgische concessie in Sint-Genesius-Rode. De voormalige kartonfabriek is nu een glazen kathedraal die doet denken aan de fabriek in Engeland. Avant-gardistisch en actueel, maar met respect voor het erfgoed van Morgan.

Die concessie in Sint-Genesius-Rode is niet zomaar een garage. Het is een concept waar klanten de wereld van Morgan ontdekken tijdens evenementen. Het is een ontmoetingsplaats voor ‘Morganisten’ van allerlei herkomst, die er een oase van rust vinden voor zichzelf en hun wagens. Een toevluchtsoord ook, waar hun voertuig onderhoud, vertroeteling, verbetering, aanpassingen, herstellingen of restauraties krijgt – altijd volgens de regels van de kunst en in alle authenticiteit. Morgan Belgium is een veilige plek om een wagen onder te brengen, achter muren beladen met een rijke geschiedenis.

OPENKEUKENMENTALITEIT

Net zoals de beste restaurants hun gasten een glimp gunnen met een open keuken, biedt de showroom van Morgan een onbelemmerd zicht op het atelier. In alle transparantie zie je het voortreffelijke werk van het team. Wat je niet ziet? De indrukwekkende voorraad Morgan-onderdelen – de grootste op het Europese vasteland.

MORGAN-MOTOR.COM

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).