Skip links

Jennifer Elliot

WIE IS DE VROUW ACHTER HET MERK?

“Ik ben Jennifer Elliot, founder en ontwerpster van Elliot & Ostrich. Ik ben 38 jaar en woon in Antwerpen met mijn vriend Ward en labradoodle Archie. I love Antwerp: de buzz, creativiteit en het ondernemerschap vloeien daar rijkelijk. Ik richtte Elliot & Ostrich op in 2018 uit nood aan persoonlijke begeleiding in de creatie van een juweel dat blijft. Ik ben altijd een ‘fijnproever’ geweest: verfijnde chocolade, delicate stoffen, juwelen uit 18-karaats goud en edelstenen. ‘Quality lasts’ is een waarde waarmee ik ben opgevoed. Op grote momenten mochten we thuis een stuk uitkiezen om te koesteren. Speciale momenten extra bijzonder maken is één van onze missies bij Elliot & Ostrich.”

HOE KWAM JE OP HET IDEE?

“Elliot & Ostrich startte organisch. Mijn ex-echtgenoot wilde me de ervaring schenken van betrokken te zijn bij de creatie van de ring omdat hij wist dat ik, als creatieveling, me daarin zou kunnen uitleven. Ik was van plan een ring te zoeken in een winkel in de diamantbuurt maar omdat ik niets vond dat tijdloos en persoonlijk was, ben ik met mijn mama beginnen creëren. Er volgden superveel reacties, het voelde als ‘serendipity’. We kregen een bericht van iemand die mijn verlovingsring opmerkte op een wedding blog. Die man werd mijn eerste klant. Vanaf dat moment kwam alles als vanzelf. Met veel werk en tegenslag, maar het is fantastisch om te zien hoe iets groeit wanneer je vertrouwt op je intuïtie. Elliot & Ostrich is meer dan een juwelenmerk. Het is een platform om mijn verhaal te delen en anderen te inspireren om vanuit vertrouwen te leven.”

WAAR HAAL JE DE ENERGIE VANDAAN?

“Zon, zee, beweging, meditatie, lekker eten en mijn dierbaren. Ik ben een ochtendmens. Vroeg opstaan, joggen langs het water, yoga, meditatie met de zon op mijn gezicht. Dan haal ik goede koffie – ik doe een omweg voor kwaliteit – en schrijf ik. Heerlijk! Ik heb tijd nodig voor mezelf en tegelijk hou ik van gezelligheid.

Ik kan beter geven aan anderen nadat ik liefde aan mezelf gaf. Dat heb ik moeten leren. Ik ben enorm trouw aan mijn vrienden, velen heb ik al meer dan 20 jaar. Tweemaal per week doe ik aan krachttraining met een goede vriendin. We praten bij en halen na het sporten een lekkere cappuccino. Die uurtjes zijn heilig voor mij. Ook reizen en klassieke muziek geven me energie. Ooit pik ik piano weer op om mijn muzikaliteit ruimte te geven. Ooit (lacht).”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Bij Elliot & Ostrich doe ik alles wat ik graag doe. Mijn oog voor kwaliteit en perfectionisme komt tot recht als ik edelstenen uitzoek en collecties creëer. Via juwelenontwerp en contentcreatie vertel ik mijn verhaal: levenslessen, inspiratie, mijn liefde voor Afrika … We zouden groter kunnen zijn, maar ik kies ervoor om niet te focussen op online sales. Wat me gelukkig maakt, is persoonlijk contact met de klant en de vraag vertalen in een tijdloos stuk van de hoogste kwaliteit. Ik leef me uit in mooie dingen creëren en talent samenbrengen. Prachtige campagnes, het interieur van onze nieuwe flagshipstore … Schoonheid, echtheid, topkwaliteit en een diepere betekenis. Daar staat Elliot & Ostrich voor.”

ENKELE GUILTY PLEASURE ADRESJES?

“Als ik denk aan Knokke, denk ik aan lekker eten en genieten van simpele dingen. Een chocolatier bezoeken of kuieren langs boetieks. Een garnaalkroket, pannenkoek of ‘soleke’ bij Rubens. De dag aan Beaufort Plage eindigen met bubbels en verse garnalen bij de ondergaande zon is de max.”

ELLIOTANDOSTRICH.COM
@ELLIOTOSTRICHJEWELLERY

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).