Skip links

Jef Peeters

WIE IS DE PERSOON ACHTER CARSON?

“Ik ben Jef Peeters, CEO en founder van Carson voorheen Jef Peeters Renovaties. Al van kinds af was ik gebeten door de bouwsector. Ik startte op 20-jarige leeftijd mijn éénmanszaak met de grote passie en visie om de negatieve aannames rond verbouwen te doorbreken. Ik was ervan overtuigd dat het anders en beter kon. De zin voor ondernemerschap en de overtuiging een oplossing te kunnen bieden aan mensen die hun renovatie volledig uit handen willen geven, waren én zijn enkele van de stuwende krachten. 8 jaar later zijn wij een bloeiend Belgisch bedrijf met de permanente ambitie om te groeien en specialiseren wij ons in totaalrenovaties van ontwerp tot realisatie, waarbij de buitenkant van de woning in harmonie wordt gebracht met het interieur, zodat één verhaal ontstaat.”

HOE BEN JE OP HET IDEE GEKOMEN?

“De eerste échte trigger ontstond bij de bouw van mijn ouderlijke woning, toen ik als 13-jarige mee aan het metsen ging. Na mijn opleiding industriële wetenschappen was de keuze voor ingenieur bouwkunde logisch, echter kwam ik er daar al snel achter dat ik te weinig leerde over hoe een huis nu écht gebouwd moest worden. Ik miste de feeling met het praktische, hands-on aspect. Na een vroegtijdige onderbreking van mijn studies ging ik aan de slag bij een tegelbedrijf en haalde ik ondertussen mijn erkenning binnen als totaalaannemer. Tijdens die eerste werkervaring merkte ik al snel dat er nood was aan één betrouwbare partner die een renovatie van A tot Z kan ontwerpen, coördineren, organiseren en plannen. Jong en eigenwijs, met heel veel goesting en heel veel energie besloot ik dat ík wel eens die partner zou kunnen zijn.”

WAAR WIL JE OVER 5 JAAR STAAN OF WELKE DROOM KOESTER JE NOG?

“‘Renovation as a service’ is niet voor niets onze slagzin: dat is wat ik met Carson wil doen, elke dag opnieuw. Klanten ontzorgen en het volledige verbouwproces op ons nemen, waardoor er een carefree beleving ontstaat voor de klant. We willen de negatieve aannames rond verbouwen verbreken, door tijdig en correct te communiceren, de afgesproken timing en het budget te bewaken.

Ik geloof ook sterk in de digitalisering van de sector, iets waar we bij Carson stevig onze schouders onder zetten om zo het verschil te kunnen maken. Momenteel werken we aan een digitale projectplanning en software voor opvolging om het volledige proces, zowel voor de klant als de projectleider, efficiënter en overzichtelijker te maken. Deze digitale structuur biedt ons een ruggengraat waarmee we verder kunnen groeien, zowel binnen ons eigen bedrijf als daarbuiten.

We blijven uitkijken naar marktopportuniteiten – zowel naar horizontale als verticale integratie toe om onze positie te versterken. We willen een sterk netwerk aan partners en bedrijven creëren, die het verschil kunnen maken in de renovatiesector. Carson als dé partner voor jouw renovatie, van interieurarchitectuur tot de volledige coördinatie, planning en uitvoering.”

WAAR HAAL JE JE ENER GIE VANDAAN?

“Ik hou ervan om een doordacht en uitgewerkt project neer te zetten, dat is uitgepuurd tot in de kleinste details. Het creëren van een ruimte die beleving ademt, zodat het er voor een klant achteraf heerlijk vertoeven (of werken) is. Een thuis creëren, een verbouwverhaal neerzetten waar de klant positief op terugkijkt en waar de ideale balans wordt bereikt tussen esthetiek en leefcomfort.

Het doet me werkelijk plezier om van een drukbezette klant de taken uit handen te nemen en die volledig te ontzorgen wat zijn of haar renovatie betreft. Met onze sterke technische kennis kunnen wij de klant adviseren en begeleiden. In ons cliënteel zijn het vaak mensen met een verantwoordelijke job en een drukbezet sociaal leven. Wij streven ernaar dat zij zich daarop kunnen blijven focussen en geen tijd noch energie hoeven te verliezen aan het opvolgen van hun verbouwing. Het moment van oplevering, wanneer een klant met de tranen in de ogen staat, daarvoor doen we het. In mijn privéleven sport ik zeer graag: crossfit is mijn uitlaatklep en op het golfterrein komen de beste ideeën naar boven.”

IN WELKE MATE SLUIT JE WERK AAN BIJ JE LEVENSSTIJL?

“Our work is our lifestyle. We hechten veel belang aan de goede dingen van het leven en dat is wat we ook bij Carson willen doortrekken. Wij verbouwen niet zomaar een villa of appartement: we zorgen voor een totaalverhaal, een beleving. Van ontwerp tot uitvoering, van plan tot het aansteken van jouw favoriete geurkaars. Onze Penthouse, gelegen aan de Schelde op Linkeroever, geeft duidelijk weer hoe wij de wereld zien, hoe wij naar de wereld kijken. Het is een reflectie van mezelf en ook hier zetten we weer een beleving neer die alle zintuigen prikkelt. Om die reden hebben we beslist deze open te stellen voor exclusievere events of vergaderingen, om mensen zelf te laten ervaren wat Carson doet en wie Carson is. Tijdens reizen of belevingen op privévlak ga ik ook telkens op zoek naar hoe we de belevingen die we zelf mogen ervaren, kunnen doortrekken in onze eigen processen. Van een bergtrekking tot een restaurantbezoek: je kan zoveel leren en inspiratie opdoen.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES IN KNOKKE?

“Knokke is altijd een beetje thuiskomen. Een balletje slaan met vrienden op de golf, een pintje drinken in PUT 19 en daarna genieten van de befaamde garnaalkroketjes van restaurant ‘T WERFTJE in Zeebrugge. Cliché, maar het blijft mijn favoriet. Afsluiten doe ik graag bij GLACIER DE LA POSTE.”

CARSON.BE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).