Skip links

Een Nieuwe 400m2 Grote Showroom Als Wissel Voor Nog Meer Klantentevredenheid

We nemen je graag mee naar een stukje fascinerende familiegeschiedenis, 100% made in Knokke-Heist. ‘Stukje’? Precies 110 jaar en vier generaties geleden opende de familie Vervarcke een interieurzaak aan de Lippenslaan in Knokke-Heist. Zomer 2022 openen Hans Bouillon en Isabel Vervarcke hun gloednieuwe showroom aan de Natiënlaan, vlakbij de al even gloednieuwe balkonrotonde. Na bijna een eeuw Lippenslaan en 16 jaar Paul Parmentierlaan is dit de derde verhuis van het familiebedrijf. Tijd voor een babbel over een snel evoluerende branche, het runnen van een bedrijf vroeger en nu en de vele ambities van Vervarcke Interieur.

Het leveren en plaatsen van hoogwaardige kwaliteit was in die beginperiode (we spreken over begin vorige eeuw) al een garantie op succes voor Vervarcke, en die slogan wordt meer dan een eeuw later nog steeds gehuldigd. Ook het feit dat je als klant steeds iemand van de zaakvoerders zelf als aanspreekpunt hebt, garandeert anno 2022 een groot vertrouwen. Isabel benadrukt: “Er is altijd iemand van de familie die de klanten opvangt en begeleidt want we stappen uiteindelijk in de privéwereld van de mensen binnen en dat respecteren we.”

MODERNE THUISBASIS

De verhuis van de Lippenslaan naar de Paul Parmentierlaan betekende al een hele mijlpaal. Vader Emile (12 jaar pr-verantwoordelijke van Club Brugge) en echtgenote Anne Pattyn (nu schepen van KnokkeHeist) waren fier als een gieter met hun ‘straffe verwezenlijking’. Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de zaak namen Isabel Vervarcke en Hans Bouillon met passioneel enthousiasme het bedrijf over. Ondanks de misschien minder commerciële ligging tegenover de Lippenslaan, ontwikkelde de showroom in de Paul Parmentierlaan zich tot een moderne thuisbasis waar naaisters in een eigen confectieatelier gordijnen maakten, er meer stock aanwezig was en waar de klanten in een stijlvolle omgeving hun keuze konden maken.

TOTAALPLAATJE

Hans en Isabel: “Aan die persoonlijke service hechten we heel veel waarde. Het inrichten van een woning, bureel of horecazaak is een hele uitdaging. Ons team helpt je met passie en kennis van zaken met de realisatie van het totaalplaatje. De visie, smaak, keuze en budget van de klanten staan daarbij steeds centraal. Samen leggen we de juiste accenten en kiezen we de juiste kleuren en stoffen. Hiervoor kunnen we een schat aan ervaring en inzicht aan de dag leggen, maar ook kennis van zaken voor het bepalen van de juiste prijskwaliteitverhouding. Het resultaat is steeds authentiek en met een overdaad aan charme en persoonlijkheid. En zo hoort het. 110 jaar ervaring veeg je niet zomaar weg.”

NIEUWE ONTWIKKELINGEN

Raamdecoratie, schilder- en behangwerken en vloerbekleding blijven de corebusiness van Vervarcke Interieur. Het aanbod en de verkoop van meubelen wordt daarom vanaf nu ‘on hold’ gezet. Isabel: “Dat is niet eens een nadeel, want op die manier kunnen we nauwer samenwerken met alle meubelzaken en beroep doen op hun nieuwste modellen. Het is trouwens opvallend hoe de Natiënlaan zich stilaan ontwikkelt tot een mooie en stijlvolle woonboulevard. Uiteraard verhuist ons eigen confectieatelier en het personeel (n.v.d.r.: zo’n tien mensen op de loonlijst) mee naar de nieuwe 400 m 2 grote toonzaal. Met de moderne, stijlvolle en lichte showroom met vooral een ongeëvenaarde visibiliteit kunnen we ons nog meer focussen om een nog betere service op maat te geven. We zijn klaar om de basis te leggen voor nog eens 100 jaar ‘Vervarcke Interieur’…”

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 03 (summer vibes 2022).
Journalist: Mario De Wilde
Foto: Henk Van Cauwenberg