Skip links

Bistro The Shelter (Zwin Natuur Park) Heeft Er Intussen Drie Broertjes Bij

Tijdens de voorstelling van Knokke TALKS. afgelopen zomer konden veel aanwezige genodigden kennismaken met The Shelter, gelegen op een buitengewoon unieke locatie in het Zwin Natuur Park. Zaakvoerders Johan Deman en Anne-Marie Van Meulebroeck hebben sinds de opening van The Shelter (in 2016) niet stilgezeten. Vier horecazaken met plezier runnen, is een gave op zich. Evenveel gasten daarmee plezieren, maakt het verhaal helemaal bijzonder. Wat volgt is een succesverhaal van twee vijftigers die nog elke dag de spirit van West-Vlaamse bescheidenheid gestalte geven.

DAAR IS NUMMER ÉÉN

Meer nog dan hun expertise als horecaondernemer is de bedachtzaamheid waarmee Johan en AnneMarie modest hun stiel vormgeven. Zelfrelativering, zeg maar. De opening van The Shelter was al een gedurfd project. Een brasserie ver weg van de bewoonde wereld, maar wel op een unieke locatie. En toen was er ook nog de pandemie. Maar beiden lieten zich niet in de hoek drummen. Door de mond-tot-mondreclame hebben ondertussen al heel wat foodlovers The Shelter ontdekt en is het een vaste waarde in Knokke.

JULIO IGLESIAS, OBAMA, CLINTON …

Anne-Marie: “We hadden vorig jaar ook het geluk aan onze zijde. Eigenlijk bij toeval zijn we op een topkok gebotst. Pascal heeft ontzettend veel ervaring in New York en was enkele jaren in dienst bij de entourage van Julio Iglesias. Hij trok samen met de Spaanse zanger mee op tournee en kookte de favoriete gerechten voor de wereldster. Hij verzorgde tevens diners voor verschillende Amerikaanse presidenten en wereldberoemdheden. Het klikte meteen tussen ons en Pascal. Hij voelt elke uitdaging en opdracht perfect aan en heeft nu de leiding over de keukens van onze vier horecazaken.”

WWW.THESHELTERKNOKKE.BE

GEEN ÉÉN ZONDER TWEE

Welkom in Bulskampveld waar Johan en AnneMarie het Urbancafé omgetoverd hebben tot een hippe foodbar/bistro met prachtig terras en buitenbar, temidden de natuur. Binnen valt een easy New York vibe op. Voor de invulling van het concept focussen ze op duurzaamheid en streekproducten. Johan: “We werken, net zoals in The Shelter, met eerlijke producten van bij ons en gaan voor een gezonde ‘feel good’ keuken met verse gerechten die uitsluitend in huis gemaakt worden.”

WWW.URBANCAFE.BE

ALLE GOEDE DINGEN BESTAAN UIT DRIE

Afgelopen voorjaar openden Johan en AnneMarie, met in hun zog de twee kids Robbe en Mathilde, Brasserie Poelberg, een knap stukje natuur in combinatie met een rijk cultuurhistorisch verleden. Het hippe interieur, de prachtige locatie bovenop de Poelberg in Tielt en de lekkere keuken zijn hun troeven.

WWW.BRASSERIEPOELBERG.BE

KLAVERTJE VIER

En in primeur kunnen we nog verklappen dat Johan en Anne-Marie in het voorjaar 2023 ‘The Woods’ zullen openen. Het gaat om een prachtlocatie verdoken in de bossen rond Brugge. Hier kunnen in alle sereniteit en discretie op een unieke locatie private dinings, meetings en events op maat georganiseerd worden. Dat alles o.l.v. een topkok.

WWW.THEWOODSBRUGGE.BE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 04 (winter vibes 2022).
Journalist: Mario De Wilde