Skip links

Barbara De Beir & Angelique Foré

WIE ZIJN DE VROUWEN ACHTER GENERATION WOW?

Angelique: “Ik ben mijn carrière begonnen als intrapreneur in de Belgische mediasector, runde 10 jaar het mediabedrijf Belmodo en verkocht dat uiteindelijk in 2017.

Barbara: “ Mijn carrière ging van start bij ‘big corporates’ tot ik in 2018 mee aan de wieg stond van high-end coworkingspace No18 Ampla House in Gent. In 2019 begint ons verhaal samen. Onder de noemer Generation WOW organiseerden we pre-covid kleinschalige, succesvolle verbindende events voor vrouwen in business. Vandaag is Generation WOW een online én offline ‘uplifting community’ met een groot hart voor Belgische bedrijven en vrouwelijk ondernemerschap. Concreet willen wij ambitieuze vrouwen met een spark doen shinen. Dat doen we via onze podcastreeks (+30.000 downloads), Instagram stories (+8.000 volgers) en via inspirerende events met klinkende internationale namen zoals Esther Perel en Bobbi Brown en dichter bij huis Conny Vandendriessche of Élodie Ouédraogo. Ik ben zelf een echte Knokse. Mijn ouders wonen er nog steeds en ik heb er nog veel vrienden, dus ik kom er nog heel vaak. Mijn favoriete plekje is onze strandcabine die al generaties lang op dezelfde plaats staat en waar ik heel graag met mijn zonen Ben (10) en Julius (8,5) kom. Tijdens de zomer lijkt het alsof de dagen meer uren hebben en genieten we van de golden hours op het strand. Er zitten tot de zon ondergaat met dat mooie licht, prachtig! Verder tennis ik en doe ik aan pilates, maar de ultieme

ontspanning is afspreken met vriendinnen om te dansen of me ziek te lachen. Ook skiën met mijn man en kindjes brengt me in een ontspannende state of mind. Het ultieme geluk zijn mijn jongens die elke ochtend bij mij in bed kruipen om te knuffelen. Niet te vroeg, want ik ben geen ochtendmens.”

Angelique: “Ik ben opgegroeid in Maldegem, op amper 15 kilometer van Knokke. Wij brachten onze zomers door aan het strand en in de duinen van het Zoute bij Surfers Paradise. Als tiener reden we zelfs iedere mooie zomerdag met de fiets naar zee. Ik hou nog altijd enorm van de kust. En dan is Knokke een fijne gemeente met een leuke dynamiek en fijne shopadresjes, ook in de winter. Maar toch ben ik meer een zomerkind. Doe mij maar blote benen en de warme zon. Ik ben ook mama van twee, Marcel (12) en Renée (6), en ik heb een introverte en extraverte kant. Ontspannen doe ik door te sporten. Om de dag ga ik lopen of koersen of doe ik krachttraining om zuurstof in mijn hoofd en lijf te pompen en gefocust te zijn in alles wat ik doe. Daarnaast ben ik ook aan het schilderen geslagen sinds twee jaar. Mijn minder introvert kantje wil van alles doen. Het liefst met vriendinnen, lekker eten en veel wijntjes. Met vriendinnen op café in Gent of in Brussel, gaan dansen, naar concerten, reizen, noem maar op! We zijn luid en veel, maar het is net dat wat ons zo verbindt. We hebben zelfs een naam … de bevers. En soms, heel soms, zijn we ook rustig en knuffelen we alpaca’s en gaan we wandelen in de velden (lacht).”

HOE ZIJN JULLIE OP HET IDEE GEKOMEN?

Angelique: “Ons parcours en alles wat we tot nu toe gedaan hebben, is redelijk organisch gegroeid. Generation WOW is voortgekomen uit wat we hiervoor deden en met wie we geconnecteerd waren. Wij staan voor creatie, content, conferenties en contentement. En dat komt altijd terug. Media, merken en communities, daar zijn wij altijd al door gepassioneerd geweest. Ik ben ongelofelijk blij dat ik Barbara toevallig tegenkwam, ondertussen ruim 5 jaar geleden. Het was instant vriendschap vanaf dag één.

We zijn beginnen samenwerken en het is nooit meer gestopt. Less is more gaat voor ons niet echt op. Wij zijn beiden eerder more is more. Hoewel we ook het graag eenvoudig houden in alles wat we doen.”

Barbara: “We willen dat iedere vrouw beseft dat ze intrinsiek creatief is. We creëren niet alleen een business of carrière, maar zoeken ook dagelijks creatieve oplossingen voor wat er op ons pad komt. Het gaat voor ons over vernieuwen, iets in beweging brengen, iets proberen dat je nog niet gedaan hebt, anders denken. Daarom organiseren we nu ook Generation WOW ‘Create & Elevate’ Conference, hét netwerkevent voor vrouwen in business met als headliner Bobbi Brown op de affiche.”

Angelique: “Create en Elevate vat het inderdaad heel goed samen. Creatie vraagt durf en vergt vertrouwen. To elevate is iets naar een hoger niveau tillen. Zowel in je job als in je persoonlijke leven. We zijn als vrouw altijd bezig. Met welke volgende stappen die we gaan zetten, met een probleem op te lossen, plannen te smeden of terug te kijken. Dat vraagt veerkracht en de juiste mindset. Dat alles komt samen in Generation WOW.”

WAAR WILLEN JULLIE OVER 5 JAAR STAAN OF WELKE DROOM KOESTEREN JULLIE NOG?

Angelique: “Met WOW willen wij heel graag uitgroeien tot hét contentplatform voor vrouwen in business. Niet louter met onze conferenties, maar ook door onze content te blijven aanbieden. Vandaag brengen we al grote internationale namen op ons podium, zoals Bobbi Brown en Esther Perel. Het Generation WOW van morgen moet als contentplatform dienen waar je online talks en courses kan bekijken. Daarmee mikken we graag ook op een internationaal publiek.”

WAAR HALEN JULLIE DE ENERGIE?

Barbara: “Een community creëren met gelijkgestemde ondernemende en creatieve vrouwen met een verhaal. Het WOW-gevoel.”

Angelique: “De vibes die vrouwen elkaar geven. Die uplifting factor. Wij geloven heel hard dat je dat uitstraalt en doorgeeft. Soort vindt soort, zo voelt het aan. Ook het contentement zien bij ons mooie publiek geeft ons enorm veel energie.”

IN WELKE MATE SLUIT HET WERK AAN BIJ JULLIE LEVENSSTIJL?

Barbara: “Wij ademen heel graag het Generation WOWeffect. De vrouwen waarmee we samenwerken, maken deel uit van onze levensstijl of sluiten er naadloos bij aan. Bobbi Brown, Saskia De Coster, Élodie Ouédraogo, Steffi Vertriest of Véronique Bockstal, ze hebben allemaal de WOW-factor.”

GUILTY PLEASURE ADRESJES IN KNOKKE

In koor: “Collectors Club!”

Angelique: “Mijn favoriete stuk op dit moment is het felroze en heel zachte bomberjacket van COLLECTORS CLUB, SS23. Ik hou van mode en zeker van wat onze Belgische talenten in het modelandschap te bieden hebben. Inspirerende plek in Knokke-Heist? GALERIE BEN BEIRENS is nieuw en echt de moeite. Knokkenaar Ben is zelf grafisch designer en kunstkenner. Je vindt er knappe en betaalbare kunstwerken, met veel oog voor het grafische. En om te logeren, zelfs met 7 op de mooiste plek met zicht op zee, appartement CLUB B DUINBERGEN. Superknap.”

Barbara: “BAR D’O is mijn favoriete strandbar, BLANCO for dinner, BONJOUR for lunch, TENNISCLUB DUINBERGEN om te tennissen en padellen, LAKESIDE om met de kids te wakeboarden en te chillen. HOTEL VAN BUNNEN waar ik jaren vakantiejob heb gedaan, ÉTOILE voor kinderschoenen, SEABERRY by La Croisette voor een lekker hapje, ATELIER LUCAS voor de beste sandwiches, pistolets en taarten van de wereld!”

GENERATIONWOW.BE
@THISISGENERATIONWOW

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).