Skip links

Pluisvrij En Gezond Haar

Je kent ze wel. Die kleine, korte pluishaartjes die op weerbarstige wijze boven je haardos uitsteken. ‘Flyaways’ heten ze en ze vormen volgens bevragingen bij kappers de grootste frustratie van de consument. Daarom lanceert Dyson nu het ‘Flyaway’ opzetstuk voor zijn Dyson Supersonic haardroger waarmee jij thuis in een handomdraai een salonwaardige gladde finish van je haardos bekomt. Je hebt er zelfs niet eens warme lucht voor nodig. We probeerden het uit en zijn alvast laaiend enthousiast.

“Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat pluizig haar voor velen een grote frustratie vormt”, vertelt Jen Atkin, Dyson Global Styling Ambassador. “Niets voelt zo goed aan als die brushing van het kapsalon. Vervelend pluizig haar temmen vereist een truc die een kernvaardigheid vormt voor de stylist. Wij wilden dat jij diezelfde, glanzende afwerking ook thuis kan bekomen. Het nieuwste opzetstuk van Dyson zorgt ervoor: het stelt je in staat om zelf een supergladde afwerking te verkrijgen, zoals in het kapsalon.”

JAREN VAN ONTWIKKELING

De Dyson-ingenieurs gingen niet over één nacht ijs. Ze observeerden meer dan 420 stylisten in 80 salons over de hele wereld en verzamelden meer dan 1,14 miljard individuele, professionele stylinggegevens uit meer dan 10.000 uur aan proeven met professionele stylisten. Terwijl stylisten om ‘verdwaalde haren’ glad te strijken met een ronde borstel en haardroger aan de slag gaan, bleken zelfstylers die dezelfde salonafwerking wilden nabootsen, gebruik te maken van extreme hitte of van stijltangen. Deze laatste stap stelt het haar bloot aan onnodige, extra hitte waardoor het risico op schade toeneemt. Beschadigd haar is zwakker en meer vatbaar voor breuk, waardoor pluizig haar in stand wordt gehouden.

“Nadat we zagen hoe stylisten een ‘borstel en haardroger’-techniek gebruiken om pluizig haar glad te krijgen, zijn onze ingenieurs aan de slag gegaan”, vertelt Emma Sheldon, Dyson Hair Care Category Director. “Traditioneel gebruikt de kapper een ronde borstel om het haar te verdelen en in toom te houden, terwijl de luchtstroom van de droger wordt gebruikt om de korte, losse haartjes uit het zicht te duwen. Wij gingen op zoek naar een manier om deze methode te mechaniseren voor de alledaagse styler.”

Het nieuwe Dyson Flyaway opzetstuk maakt gebruik van het coandafenomeen (lucht die het oppervlak volgt) om de korte pluizige haartjes onder de lange haren te blazen en de haren zo zichtbaar glad te krijgen, zonder het haar bloot te stellen aan extreme hitte. Haren glad krijgen, gaat hierdoor supersnel – zo ervaarden we zelf – en onze haren voelden na verloop van tijd veel minder droog aan.

MET HET NIEUWE FLYAWAY OPZETSTUK VAN DYSON MAAK JE PLUIZIG HAAR GLAD. IN EEN HANDOMDRAAI EN ZONDER EXTREME HITTE!

SNELSTE HAARDROGER

De Dyson Supersonic haardroger is de snelste haardroger, ontwikkeld voor verschillende haartypes. Aangedreven door een kleine, maar krachtige Dyson digitale V9-motor, draait hij tot 110.000 tpm. Dat is tot zes keer sneller dan bij andere haardrogers. De grootte van de Dyson digitale V9-motor stelde de ingenieurs in staat de motor naar het handvat te verplaatsen voor een optimale balans in de hand. Intelligente hitteregeling meet 40 keer per seconde de luchttemperatuur en reguleert de warmte. Dit voorkomt extreme hittebeschadiging en helpt om de glans van het haar te beschermen. De Air Multiplier-technologie versterkt de lucht tot drie keer toe om een gecontroleerde luchtstroom met hoge druk en hoge snelheid te produceren, voor snel drogen en precisiestyling.

VOOR VERSCHILLENDE HAARTYPES

Dyson ontwikkelde reeds verschillende opzetstukken voor de Dyson Supersonic haardroger om meerdere soorten haar te stylen. Zo is er de opnieuw ontworpen diffuser en styling concentrator, de opzetkam met brede tanden voor afro en getextureerd haar en het hulpstuk voor zachte luchtstroom. Het nieuwe Flyaway opzetstuk is volledig compatibel met bestaande modellen van de Dyson Supersonic haardroger. De Supersonic haardroger inclusief Flyaway opzetstuk kost 399 euro. Het opzetstuk is online ook los verkrijgbaar voor 30 euro.

WWW.DYSON.BE

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).
Journalist: Anja Van Der Borght