Skip links

Een Nieuwe Start Voor Een Gezond Leven

Caroline De Groof ontwikkelde met Reiniciar een volledig nieuwe methode voor een gezond leven. Reiniciar, Spaans voor reset, helpt je om een nieuwe start te maken en heel uiteenlopende problemen aan te pakken. Iedereen doorloopt z’n eigen versie van het traject en leert zichzelf kennen op vlak van voeding, beweging en mentaal evenwicht. Ook de impact van Reiniciar is heel persoonlijk: van kilo’s verliezen tot verlost worden van migraine.

GEPASSIONEERD EXPERT

Caroline is gediplomeerd personal trainer, gepassioneerd voedingsexpert en orthomoleculaire therapeut (KPNI). Een hele mond vol, maar eigenlijk is het Caroline haar missie om mensen te laten voelen wat aangepaste voeding, beweging en me-time voor je lichaam kunnen betekenen.

Sportiviteit en doorzettingsvermogen zitten in haar bloed. Ze werd Belgisch én Europees kampioen paardenjumping en studeerde sport. Na een tussenstop in de familiezaak besefte Caroline waar haar focus echt lag: mensen helpen via beweging en voedingsadvies. Ze waagde de sprong, schoolde zich om en richtte Cuerpo op Spaans voor lichaam.

CUERPO VOEDING & BEWEGING

Met Cuerpo begeleidt Caroline al 8 jaar klanten naar hun doelen, zowel op sport- als op voedingsvlak. Ze zet echt alles op alles om haar klanten te helpen en kwam zo op een gegeven moment terecht bij een arts die intolerantietesten uitvoert. Uit die samenwerking bleek dat heel wat lichamelijke problemen voortvloeien uit stress en hormonale invloeden. Deze bevindingen liggen aan de grondslag van Reiniciar.

REINICIAR ALS METHODE

Caroline werkte meer dan twee jaar aan de ontwikkeling van Reiniciar. Ze verdiepte zich in de materie, woog pro’s en contra’s van bestaande methodes en diëten tegen elkaar af … tot Reiniciar helemaal op punt stond. Pure, onbewerkte voeding vormt hierbij de basis.

De methode kan worden ingezet bij heel uiteenlopende problemen. De handleiding is voor iedereen dezelfde, het traject verschilt van persoon tot persoon. Je leert jezelf kennen op vlak van voeding, beweging of mentaal evenwicht en werkt zo echt aan je eigen geluk. Na 9 weken heb je een volledig nieuwe levensstijl aangeleerd, zonder jezelf te moeten uithongeren. Eens je de shift hebt gemaakt, hou je deze levensstijl een leven lang vol!

97% SLAAGKANS

De Reiniciar-methode wordt nu een goed jaar toegepast en hielp al 230 mensen het geluk te vinden. De positieve impact op hun leven is enorm. Sommigen verloren kilo’s, anderen vonden terug energie na kanker of genazen van diabetes type 2!

REINICIAR GROEIT

Om Reiniciar naar een hoger niveau te tillen en de methode verder uit te breiden, nam Caroline onlangs een partner onder de arm. Stephanie Raskin is net als Caroline orthomoleculair therapeut en gepassioneerd door sport en een gezonde levensstijl.

Reiniciar ambieert om een netwerk van coaches en boetieks uit te bouwen in België en Nederland en mensen gezond te maken met 100% natuurlijke voeding. Momenteel zijn er zes coaches in België en één in Nederland. In Knokke-Heist begeleidt coach Els je naar een gezonde levensstijl.

MEET ELS COACH KNOKKE

Ik ben gediplomeerd burn-out coach, voedingscoach en preventieadviseur. Zelf ben ik al ettelijke jaren gefascineerd door welzijn en een gezonde levensstijl. Sinds 2015 coach ik met passie mensen die een moeilijke relatie tot voeding hebben of met burn-out kampen. De aanpak in het kader van voeding baseerde zich vooral op de suikerverslavingen. Maar ik voelde dat er meer facetten enorm belangrijk waren. Ik richtte mij dan ook op de dieper liggende redenen van een moeilijke vetverbranding. In 2019 vatte ik nieuwe studies aan die zich richtten op de

lichaamsverzuring, ontstekingsreacties en de orthomoleculaire insteek van voeding. De Reiniciarmethode sluit aan op alle facetten. Daarom geloof ik voor de volle 100% in deze aanpak en wil ik deze methode ook verder uitdragen. Ik zag de verbinding tussen het lichaam en de mentale toestand dan ook glashelder manifesteren. De resultaten zijn fantastisch. Weten dat je écht mensen gelukkig kan maken – en dat doen we met Reiniciar – maakt mij ook gelukkig. Het feit dat we mensen op de 3 niveaus (voeding, beweging en mentale rust) écht wel weer op de rails zetten, daar kan ik me volledig in vinden. De effectieve resultaten met de klanten mogen beleven, dat is elke dag opnieuw een cadeau!

Ik ben te vinden in het mooie Duinenwater (Henry van de Veldelaan 1 te Knokke). We werken steeds met een gratis intake zodat we goed op maat van onze klanten kunnen werken, want daar staan we voor. Voor de mensen die mij willen bereiken of meer inspiratie willen opdoen, neem zeker een kijkje op @reiniciarcoach_els en aarzel niet bij vragen.

In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen, dat is mijn lang leven hé. Vooral de zee wil ik dan zien. Dat weidse, vrije gevoel is echt keer op keer een beleving, eigenlijk ook een beetje een verslaving, een zeer gezonde dan. Knokke is ook het walhalla van fijne restaurants en mooie winkels. Op zondag bezoek ik dan ook graag Jack Russel voor een Knokke style outfit. Terre Bleue, daar vind ik ook steeds mijn vibe. Voor de lunch? Boudoir, Emjeez of een snelle hap bij Habites. En dineren… oh ja, Blanco (schuin over mijn deur), voor mij zowel visueel als naar smaakpalet toe, zalig!

MEET CAROLINE

Als Caroline niet aan het coachen is, brengt ze graag tijd door met haar gezin. Even naar de zon of een lange wandeling maken aan de kust? Ze haalt er veel energie uit. Maar ook me-time vindt ze heel belangrijk om helemaal te ontspannen. Je merkt het, de Reiniciar-gedachte zit helemaal verweven in Caroline haar leven.

Wanneer ze komt uitwaaien aan zee, kan je Caroline steevast vinden bij deze Knokse adresjes:

– Shoppen bij Anna & Julia, Ironie, Uno en Barcelona

– Relaxen bij Café Beauté

– Proeven bij Roots, Knokke Strand & La Terrasse du Zoute

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).