Skip links

HISCOX, Dé Verzekeraar Van Oldtimers En Collection Cars

Met een beetje geluk kunnen we tijdens de zomermaanden onze vrijheid grotendeels herwinnen en geniet je van een zalig ritje in de oldtimer bij prachtig weer. Beschouw jij jouw oldtimer of collection cars als bijou? Dan ben je bij Hiscox aan het juiste adres voor een verzekeringsoplossing op maat. Knokke Talks praatte hierover met Timothy Broos.

WAARVOOR STAAT HISCOX ALS VERZEKERAAR?

Timothy Broos: “Hiscox telt vestigingen in 11 landen, waaronder de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, Spanje en België. We bieden specifieke verzekeringsoplossingen aan voor zakelijke klanten en zeer vermogende particulieren.”

IN WELKE VERZEKERINGSDOMEINEN IS HISCOX IN BELGIË ACTIEF VOOR PRIVÉPERSONEN?

“We hebben verzekeringsproducten ontwikkeld die aansluiten bij de leefwereld, behoeften en verwachtingen van ons cliënteel. Zo verzekeren we niet alleen het vastgoed van onze klanten, maar bijvoorbeeld ook kunstcollecties en waardevolle voorwerpen. Flexibiliteit, discretie en gemoedsrust voor de klant zijn daarbij onze kernwaarden. Zowel bij de onderschrijving als bij de schaderegeling kunnen ze op ons rekenen.”

JULLIE VERZEKEREN OOK OLDTIMERS EN COLLECTION CARS. WAT KUN JE DAAROVER VERTELLEN?

“Ons verzekeringsaanbod voor oldtimers en collection cars past volledig binnen onze filosofie. Een oldtimer vertegenwoordigt een bepaalde waarde, maar die is zowel financieel als emotioneel van aard. De verzekering Collection Cars by Hiscox houdt hiermee rekening. De wagens van onze klanten genieten een zeer uitgebreide dekking. Zo verzekeren we onder andere schade door een ongeval, diefstal, glasbraak, aanrijding door dieren, het vallen van een rotsblok, of zelfs schade aan het lakwerk. Ook sommige (natuur) rampen zoals overstromingen, brand, hevige storm, etc. worden gedekt. We gaan heel ver in onze dekking. Als een klant met zijn oldtimer deelneemt aan een rally en er tijdens een pauzemoment een tasje uit de wagen gestolen wordt, dan zullen wij dat vergoeden. Ook toebehoren die na de aankoop in de wagen geplaatst worden, zoals een nieuwe audio-installatie, zijn in de verzekering opgenomen. Worden de sleutels gestolen? Wij komen tussen. Met dit alles zijn we uniek in België.”

MOET HET STEEDS GAAN OM EEN VERZAMELING VAN VOERTUIGEN OF KAN OOK ÉÉN OLDTIMER BIJ HISCOX VERZEKERD WORDEN?

“Beide kunnen. Klanten zijn ook met één oldtimer bij ons welkom. Tot twee voertuigen beschikken we zelfs over een vereenvoudigde aanvraagprocedure, zodat de wagen sneller verzekerd is. Gaat het over een collectie van wagens, dan bieden we een oplossing op maat van de verzameling aan.”

EEN SCHADEGEVAL IS VAAK EEN TRAUMATISCHE ERVARING VOOR EEN KLANT. HOE MAKEN JULLIE DAAR HET VERSCHIL?

“Het klopt dat een schadegeval voor onrust en frustraties kan zorgen bij klanten. Zeker als het gaat om schade aan een wagen waaraan ze veel emotionele waarde hechten. Daarom doen we er alles aan om de klant gerust te stellen. Klanten mogen rekenen op een flexibele schaderegeling. Bovendien werken we samen met de beste herstellers: absolute specialisten in de wereld van oldtimers en collection cars. “

WAT IS VOOR HISCOX EEN OLDTIMER?

“We beschouwen een wagen als een oldtimer vanaf de leeftijd van 15 jaar. Daar zijn we dus al zeer ruim in. Maar we verzekeren ook youngtimers, nl. auto’s tussen 5 en 15 jaar oud, en nieuwe, luxueuze voertuigen.”

HOE KUNNEN GEÏNTERESSEERDEN IN CONTACT KOMEN MET JULLIE?

“We werken voor de verkoop van onze polissen samen met verzekeringsmakelaars. Wie interesse heeft, gaat dus best langs bij zijn gespecialiseerde makelaar of contacteert ons voor een Hiscox-makelaar in zijn regio. Tijdens de zomermaanden staan we ook op Lekkerbek Beach in Knokke. Kom gerust even langs voor een toffe babbel en een drankje. Nu onze vrijheid langzaam aan terug toeneemt, is dat een ideale manier om kennis te maken.”

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 01 (summer vibes 2021).