Skip links

Gestapelde En Kleurrijke Trekpleister In Hartje Heist

Een project dat ongezien is voor België en zonder twijfel speelt in de ‘Champions League’ van vastgoedprojecten. De spektakelarchitectuur van Jakob + MacFarlane vormt een nieuwe ‘landmark’ op 300 meter van de zee en het station, in het hart van Heist. Het project bestaat uit verschillende schakeringen van vormen en kleuren. Met zijn dertien verdiepingen en felgekleurde gevel wordt Hoost een echte eyecatcher in een bruisende buurt.

Hoost wordt gebouwd op het Maes en Boerenboomplein. Dit plein wordt volledig heraangelegd en de parkeerplaatsen maken er plaats voor deze kleurrijke toren. Hoost biedt ook ruimte aan publieke faciliteiten zoals de bibliotheek, gemeenteraadzaal, trouwzaal, spelotheek De Wip en een dubbelhoge multifunctionele hal.

Ook de dinsdagmarkt en het jaarlijkse carnaval vinden hier hun thuis. De combinatie van wonen en werken blaast dit plein nieuw leven in.

Met 97 unieke appartementen en heel wat ruimte voor detailhandel en horeca in de buurt zorgt Hoost voor een opwaardering van het plein. Duurzaamheid, architectuur en beleving staan hier centraal.

Hoost staat voor ’to host’ en Heist, waar het gebouw zal staan. Naast 97 gestapelde privé-appartementen op 13 verdiepingen, zit er dus ook een publieke functie in vervat met de evenementenruimte met foyer en het publiek terras.

Een project van AGSO, CAAAP en Artes.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 01 (summer vibes 2021).