Skip links

Zoute Grand Prix Wint Award Voor ‘Motoring Event Of The Year 2021’

Zoute Grand Prix Week is verkozen tot ‘s werelds beste event voor historische wagens door een internationale vakjury.

In oktober 2021 vond in Knokke-Heist de 12e editie plaats van de ZOUTE GRAND PRIX WEEK. Wat in 2010 begon als een oldtimer-rally tussen vrienden die passie en liefde voor mooie historische wagens delen, is uitgegroeid tot één van de grootste en meest prestigieuze events voor liefhebbers van historische én moderne wagens ter wereld. Dit jaar konden de bezoekers wegdromen bij ruim 400 unieke wagens verspreid over de Prado Zoute, een indrukwekkend paviljoen opgebouwd op het strand, de Zoute Rally by stow, de Zoute GT Tour en de Zoute Concours d’Élégance by EY, die plaatsvond op de terreinen van de Royal Zoute Golf Club.

Een unieke prestatie die ook bij de specialisten van klassieke wagens niet onopgemerkt is gebleven. Het evenement werd dan ook eerder dit jaar genomineerd voor de Historic Motoring Awards 2021 in de categorie MOTORING EVENT OF THE YEAR. Daar stonden de Belgische organisatoren in mooi gezelschap van events als Goodwood SpeedWeek (UK) en Pebble Beach RetroAuto (VS).

Op 19 november wisten organisatoren Filip en David Bourgoo en hun team hun nominatie te verzilveren en wees de vakjury hen unaniem aan als winnaars in hun categorie! Die 31-koppige jury is niet van de minste, met ‘ronkende’ namen als Jay Leno, Derek Bell, Bruce Meyer, etc.

Stuk voor stuk dames en heren met een indrukwekkend palmares in de automobielsector.

Voor de organisatoren is dit niet alleen een erkenning voor de laatste 12 jaar, maar vooral een bevestiging voor hun ambitieuze toekomstplannen. “We zijn blij dat onze nieuwe formule van dit jaar niet alleen gesmaakt werd door onze bezoekers, maar ook door de internationale professionals in de wereld van de historische wagens. Dat bevestigt ons in onze visie en dus schakelen we in 2022 nog een versnelling hoger, met de bouw van een PRADO op de Grote Markt van Brugge en een Concours d’Élégance in de straten en op de pleinen van de historische Brugse binnenstad en de GT Tour in Oostende. Knokke-Heist blijft uiteraard het episch centrum van het gebeuren”, aldus Filip en David Bourgoo, organisatoren van de Zoute Grand Prix Week.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 02 (winter vibes 2022).