Skip links

Laat Ijsland Je Betoveren Tijdens The National GT TOUR® 2023

IJsland staat in de top 5 bucketlist van de meest doorgewinterde reiziger. Zelfs professionele fotografen krijgen maar niet genoeg van het fabelachtige landschap doorspekt met geisers, gletsjers en vulkanen. Dit najaar is het jouw beurt om met je geliefde GT en copiloot het prachtige Scandinavische land te ontdekken tijdens The National GT TOUR® 2023 ‘Exclusive Edition’ Iceland georganiseerd door MasterSwitch.

Van zaterdag 9 tot en met vrijdag 15 september 2023 voert The National GT TOUR® 2023 ‘Exclusive Edition’ Iceland roadtrip je via de ‘Golden Circle’, een traject van 300 kilometer vanuit Reykjavik, langsheen de drie meest emblematische plaatsen van IJsland: Thingvellir National Park, de Gullfoss waterval en de Geysir in een geothermisch veld. Thingvellir National Park, één van de drie nationale parken van IJsland, staat sinds 2004 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het park is de belangrijkste historische locatie van het land en een bijzonder geologisch gebied. De Gullfoss waterval in de Hvítá gletsjerrivier in Zuid-IJsland is dan weer één van de mooiste watervallen van het land. Het in de kloof neerstortende water genereert vrijwel altijd een grote hoeveelheid stuifwater waarin, als de zon erop schijnt, prachtige regenbogen ontstaan. Inademen mag je de watermist ook. Je zal er energie van krijgen. Niet ver van de waterval kan je in een geothermisch zeer actief gebied de befaamde Geysir-geiser bewonderen.

BEFAAMDE BLUE LAGOON

Om van de gebaande paden af te treden, rijd je ook naar het schiereiland Snaefellsnes dat soms ook ‘miniIJsland’ wordt genoemd. Gewoon omdat veel van de IJslandse landschappen hier op een kleine oppervlakte te vinden zijn: vulkanen, lavavelden, zwarte stranden, grotten, basaltformaties, kliffen, watervallen, meren, warme en koude waterbronnen, en ja, zelfs bronnen met echt borrelend bruiswater waarrond je totaal andere landschappen zal ontdekken. Als kers op de taart wordt de roadtrip afgesloten met een verblijf in een hotel binnen het complex van de wereldberoemde Blue Lagoon; volgens TIME Magazine – en vele anderen – één van de mooiste plekken op aarde!

The Retreat at Blue Lagoon Iceland is een bekroond luxeresort met ondergrondse spa en privélagune waar je van hetzelfde heilzame water als de Blue Lagoon geniet.

TOP TIEN DUIKLOCATIE

Geniet van een fantastische snorkelervaring in Silfra Fissure terwijl je rustig afdrijft in het comfort van een warm droogpak onder begeleiding van zeer bekwame gidsen. Silfra, vaak bestempeld als één van ‘s werelds top tien duiklocaties, ligt tussen de tektonische platen van Europa en Amerika. De dag wordt afgesloten met een ‘secret dinner’ op een exclusieve locatie. Kortom, dit is meer dan een rally. Echt een reis zonder gelijke. Eentje waar je met andere GT liefhebbers je passie voor auto’s kan delen maar evenzeer voor natuur, culinaire hoogstandjes en wellness. Een mijlpaal van luxe in een sfeer van verwondering.

BY MASTERSWITCH

Organisator van deze magische roadtrip is het bekende MasterSwitch. “MasterSwitch® is al 22 jaar actief in de organisatie van autosportevenementen”, vertelt Natacha Menten, Chief Operating Officer MasterSwitch. “We organiseren zowel onze eigen evenementen als rally’s op vraag van privépersonen, bedrijven of clubs. Daarvoor werken we alleen met de beste partners (transport, hotels …). We zijn intussen bekend voor de kwaliteit van onze evenementen, die art de vivre en rijplezier vermengen tot onvergetelijke ervaringen. Klaar voor een onvergetelijke GT Tour doorheen betoverend IJsland? Wij alvast wel!

PRIJS VANAF € 14.700
AUTOBELASTINGEN (IMPORT/EXPORT) INCLUSIEF.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 05 (summer vibes 2023).
Journalist: Anja Van Der Borght