Skip links

Yummie Lectuur

Ook dit najaar zijn er weer heel wat topkookboeken uitgebracht. Niet alleen internationale kleppers zoals Ottolenghi en Donna Hay brachten nieuwe boeken uit, maar ook nationale toppers zoals Jeroen Meus en Sandra Bekkari zorgden ervoor dat we heel wat lekkers op tafel kunnen toveren.

COMFORT ‹ OTTOLENGHI ‹ FONTAINE UITGEVERS

Ottolenghi mag in dit lijstje van kookboeken niet ontbreken. Zijn langverwachte nieuwe boek brengt meer dan 100 klassieke comfortfoodrecepten, maar dan in het Ottolenghi-jasje met leuke kruidencombinaties en frisse toetsen. In ‘Comfort’ staan recepten met ei, heerlijke maaltijdsoepen, troostrijke groenten, traybakes, stoofschotels en dahls, maar ook hartige baksels en gerechten met pasta en aardappelen. Je moet er wat ingrediënten voor in huis halen, maar eens je de basis in huis hebt, maak je heel wat lekkers zoals spitskool met misoboter, paddenstoelenragù en Mulligatawny. Heerlijk en troostrijk.

FEEST! ‹ JEROEN MEUS ‹ MANTEAU

In dit boek brengt Jeroen Meus meer dan 100 feestklassiekers. Van gevulde kalkoen tot Mexicaanse en Japanse gourmettafels, tot lekkere partysnacks. Met dit boek tover je in no time een aantal kerstklassiekers op tafel en geniet je mee van een vleugje nostalgie, want het boek staat vol leuke foto’s van Jeroen en zijn familie tijdens de feesten. Wat dit boek vooral speciaal maakt zijn de heerlijke kerstdesserts: profiteroles, bavarois, kerstbuches, zoals een tiramisubuche en citroenbuche. Laat het maar snel kerst zijn.

TOO EASY ‹ DONNA HAY ‹ SPECTRUMBOEKEN

Donna Hay hoeft geen introductie meer. De Australische brengt in haar nieuwe boek makkelijke en snelle recepten. Hoe kan je bijvoorbeeld de lekkerste maaltijden op tafel zetten met wat je al in huis hebt? Dit kookboek staat boordevol simpele, snelle en smaakvolle recepten, tips over de must-haves in je voorraadkast en een aantal makkelijke shortcuts om snel een maaltijd op tafel te toveren. Van go-to salades, favoriete klassiekers, snelle traybakes, gezonde snacks tot indrukwekkende desserts. Donna Hay brengt weer een knap gestyled kookboek. Duidelijke recepten met mooie foto’s, want het oog wil ook wat. Ik ben alvast benieuwd naar de in melk gestoofde varkensschouder met salie en prei.

SNELLE & GEZONDE AIRFRYER RECEPTEN ‹ SANDRA BEKKARI & GREENPAN ‹ BORGERHOFF & LAMBERIGTS

Sandra Bekkari hoeft ook geen introductie meer. Ze is de queen van de kookboeken en brengt elk jaar minstens één nieuwe klepper uit. Dit najaar worden we verwend, niet met één maar twee boeken. In ‘Gezond Gewicht deel 2’ deelt ze naar goede gewoonte gezonde recepten die dit keer een winters jasje kregen: ovenschotels, hartverwarmende soepen en feel-good desserts. Bovendien brengt Sandra samen met GreenPan het boek ‘Snelle & gezonde Airfryer-recepten’ uit. In dit boek staan 65 recepten die je in een handomdraai klaarmaakt met de PFAS-vrije Airfryer. Van smeuïge ovenschotels, lekkere quiches tot kruidige stoofpotjes. Dankzij dit boek kent de airfryer geen geheimen meer voor jou.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 08 (winter vibes 2024). Te bestellen in onze webshop of gratis online beschikbaar om te lezen.
Journalist: Alexia Stevens