Skip links

Olivier & Delphine

WIE IS HET DUO ACHTER INDU+?

Zaakvoerder Olivier Taillieu lanceerde in 2007 een baanbrekend concept rond outdoor inductiekoken. Sinds 2022 wordt indu+ mee gerund door zijn vrouw Delphine Busschaert. Het koppel heeft een gedeelde passie voor koken, design en gezellig samenzijn met familie en vrienden. Esthetiek is altijd één van de hoofdingrediënten geweest van indu+, maar met hun nieuwste collectie Shotō – een unieke design collab met Vincent Van Duysen – serveert dit WestVlaams ondernemersduo het summum van architecturaal geïnspireerd keukendesign.

“Deze design collab met Vincent Van Duysen is een belangrijke mijlpaal voor ons. Dat Vincent vertrouwt op onze expertise en ons vakmanschap om zijn internationaal gerenommeerde ontwerpen tot leven te brengen, getuigt alleen maar van onze toewijding om outdoor cooking te verheffen naar een exceptionele ervaring.

HOE KWAMEN JULLIE OP HET IDEE VOOR INDU+?

We wilden de inductiekeuken naar buiten brengen via een modulair en mobiel (verrolbaar) systeem, zodat je koken kan combineren met gezellige bijeenkomsten in de tuin of op het terras. Als pionier in mobiele buitenkeukens was indu+ destijds behoorlijk innovatief, maar uiteindelijk wonnen we terrein doordat steeds meer winkels, hotels en topchefs geloofden in onze producten. De naam ‘indu+weerspiegelt onze modulaire aanpak, waarbij ‘induis afgeleid van inductie en het ‘+symbool staat voor ‘iets meer, wat de veelzijdigheid van onze producten benadrukt. Initieel was indu+ enkel op inductie, maar dit is intussen uitgebreid met teppanyaki, wok en gasgrill.

WELKE DROOM KOESTEREN JULLIE NOG VOOR INDU+?

“Dat we een mindshift kunnen verwezenlijken, namelijk dat buiten koken op inductie evenveel sfeer en gezelligheid brengt als bij een barbecue op houtskool.

WAAR WILLEN JULLIE OVER 5 JAAR STAAN MET INDU+?

“Een gevestigde waarde zijn bij de hobbykok en semiprofessional doordat onze buitenkeukens makkelijk in onderhoud zijn en omdat je met onze stijlvolle designmeubels ook heel makkelijk een heerlijke maaltijd kan creëren. Ook in de hotelmarkt willen we een meerwaarde blijven bieden voor gasten.

WAAR HALEN JULLIE DE ENERGIE VANDAAN?

“Uit onze grote liefde voor koken, design en gezellig samenzijn.

IN WELKE MATE SLUIT JULLIE WERK AAN BIJ JULLIE LEVENSSTIJL?

“Ons werk past perfect bij onze levensstijl. Sfeer creëren, lekker eten, een goed glas wijn en tof gezelschap.

DE 5 FAVORIETE LOKALE KNOKKE_ADRESJES VAN OLIVIER EN DELPHINE:

LE BOUDIN SAUVAGE , een lekkere Chinese Fondue op vrijdagavond met een goed glas aan de bar als afsluiter. MEUBILI, de outdoorwinkel bij uitstek. CAFÉ DES NATIONS voor een gezellige babbel en een lekker pintje met vrienden. COLLINS CLUB THE voor het instant vakantiegevoel met een potje petanque. RBSC, BBQ op het strand tijdens de zomer en dan een zeiltocht op zee met onze zoon. Wederom, sfeer en gezelligheid waar indu+ en wij zelf voor staan.

@INDUPLUS_OUTDOORCOOKING
INDUPLUS.EU

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 06 (winter vibes 2023). Te bestellen in onze webshop of gratis online beschikbaar om te lezen.