Skip links

De Mooiste Wagens En Kunst In 3 Historische Belgische Steden

Wat in 2010 begon als een oldtimerrally tussen vrienden met een gedeelde liefde voor historische wagens, is uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze oldtimerevents van Europa. Na de ‘editie achter gesloten deuren’, schakelt de organisatie dit jaar een versnelling hoger. Er komt een nieuw programma én twee extra steden: Brugge en Oostende. Het belooft een erg gevarieerd programma te worden dat ook de niet-autoliefhebber zal kunnen bekoren, met veel aandacht voor kunst en de fijne dingen in het leven. Afspraak van woensdag 6 tot en met zondag 10 oktober voor de ZOUTE GRAND PRIX CAR WEEK® 2021.

CAR WEEK IN THE GOLDEN TRIANGLE

‘Visitors with a dream, drivers with a passion, cars with a story’ … De 12de editie van het event blijft trouw aan dat motto, maar kiest vanaf nu voluit voor nog meer beleving en een groter bereik. Zo verandert de naam in de ZOUTE GRAND PRIX CAR WEEK ® en zullen autoliefhebbers niet alleen in Knokke-Heist, maar ook in Brugge en Oostende historische en exclusieve wagens kunnen bewonderen. In deze ‘golden triangle’ worden verschillende publieke evenementen georganiseerd op de meest tot de verbeelding sprekende locaties. Vanaf dit jaar is er bovendien niet alleen aandacht voor ‘kunst op wielen’. Ook andere kunstvormen krijgen een prominente rol met topwerken van binnen- en buitenlandse kunstenaars.

BRUGGE ALS DROOMLOCATIE VOOR WAGENS MET EEN RIJKE GESCHIEDENIS

Brugge ademt geschiedenis, kunst en gastronomie. De organisatie kon zich dan ook geen beter decor wensen voor de historische wagens. Hart van het event wordt PRADO BRUGES® . Op ’t Zand wordt een glazen koepel gebouwd in de vorm van het Parijse Grand Palais. Dit wordt de locatie voor een exclusieve expositie waar 25 autorestaurateurs én gerenommeerde kunstenaars hun mooiste creaties tonen.

Dit is ook het startpunt voor BRUGES CONCOURS D’ELEGANCE® . Deze wandeling leidt je langs unieke historische wagens, opgesteld op de mooiste Brugse pleinen en parken. De passage van ZOUTE RALLY ® BY STOW wordt ongetwijfeld het hoogtepunt van de week. De parade van de mooiste historische wagens doet op vrijdag 8 oktober Brugge aan tussen 11 en 14 uur.

“TIENTALLEN OLDTIMERS ZULLEN ONZE BINNENSTAD KLEUREN EN DE BEZOEKERS VERWONDEREN MET HUN AUTHENTIEKE PRACHT. DEZE EERSTE DEELNAME AAN DE ZOUTE GRAND PRIX CAR WEEK® ZAL EEN BOOST GEVEN AAN ONZE LOKALE HANDEL EN WANDEL.”

– DIRK DE FAUW, BURGEMEESTER BRUGGE.

GT TOUR ® IN DE KONINGIN DER BADSTEDEN

Heel wat van de constructeurs die je in oldtimerevents ziet paraderen, bouwen nog steeds droomwagens. Denk maar aan Ferrari, Bentley, Bugatti of Porsche. Wie fan is van het meer recente werk kan op zaterdag 9 oktober terecht in Oostende voor de GT TOUR® . De dijk vóór het Casino-Kursaal Oostende vormt het decor voor een parade van moderne Gran Turismo sportwagens.

“IK BEN ZEER VERHEUGD OM DE GT TOUR® TE MOGEN ONTVANGEN IN ONZE STAD AAN ZEE. OOSTENDE LEEFT HET HELE JAAR DOOR, DAAROM ZIJN EVENTS BUITEN HET HOOGSEIZOEN ZEER BELANGRIJK. VELE BEZOEKERS ZULLEN SPECIAAL NAAR OOSTENDE AFZAKKEN OM DE PRACHTIGE SPORTWAGENS TE BEWONDEREN.”

– BART TOMMELEIN, BURGEMEESTER OOSTENDE.

PREMIUM AUTOMOBILE & ART DOME

Knokke-Heist blijft de uitvalsbasis van het evenement. Hier ligt het hart van de ZOUTE GRAND PRIX CAR WEEK ® in PRADO ZOUTE® , een schitterend paviljoen op het strand aan het Albertplein. Op deze locatie vond je tussen 1935 en 1974 Le Prado Beach Club, een hippe beach bar avant la lettre. Deze plek maakt een perfect bruggetje tussen het rijke verleden en het heden van de mondaine badstad. Het vormt dan ook de ideale locatie voor 15 premium autopartners om hun mooiste en recentste autodesigns te tonen. Een unieke kans voor elke liefhebber om ‘s werelds meest prestigieuze droomwagens te ontdekken! Hier zal ook de ZOUTE SALE ® BY BONHAMS plaatsvinden.

Het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE ® BY EY, een elegantiewedstrijd met wereldfaam, blijft op zijn vertrouwde stek. 75 uiterst zeldzame en bijzondere classic cars worden naar goede gewoonte op zaterdag en zondag gepresenteerd en door internationale experten gejureerd op de terreinen van de Royal Zoute Golf Club.

“SAMEN MET HET GEMEENTEBESTUUR BEN IK BIJZONDER FIER OP WAT DE GEBROEDERS BOURGOO NU AL VOOR DE 12E KEER ORGANISEREN IN KNOKKEHEIST. DANKZIJ DE ZOUTE GRAND PRIX CAR WEEK® MAKEN ZIJ EEN TOPMAAND VAN DE VROEGER ZO KALME MAAND OKTOBER. HET TOERISTISCHE SEIZOEN WORDT ZO MET ENKELE WEKEN VERLENGD. IK BEN OOK ZEER VERHEUGD OM SAMEN TE WERKEN MET MIJN COLLEGA-BURGEMEESTERS UIT BRUGGE EN OOSTENDE. SAMEN MAKEN WE ER EEN FANTASTISCH WEEKEND VAN! ”

– PIET DE GROOTE, BURGEMEESTER KNOKKE-HEIST.

Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 01 (summer vibes 2021).