
Antwerpen krijgt er een smaakvol symbool bij. Het iconische Antwerps Handje – sinds 1934 een zoete klassieker – heeft een hartige tegenhanger: het Zilte Handje. Een nieuw koekje, rijk aan traditie, uitgesproken in smaak. Gemaakt van Zwitserse Le Gruyère AOP, verrijkt met truffel en champignon, en ontwikkeld door niemand minder dan driesterrenchef Viki Geunes van restaurant Zilte, in samenwerking met Philip’s Biscuits.

Wat krijg je als je Belgische baktraditie, Zwitserse kaas van wereldklasse en een chef met een ongeëvenaard gevoel voor balans samenbrengt? Een kleine delicatesse met grootse ambities.
EEN KOEKJE MET KARAKTER
Het Zilte Handje is geen gimmick. Het is een statement. Geunes vertaalde zijn verfijnde stijl naar een handzaam koekje dat ziltigheid, diepgang en subtiliteit verenigt. De gebruikte Le Gruyère AOP – vol, nootachtig en met de hand gerijpt – tilt het koekje naar een ander niveau. Philip’s Biscuits bakt deze nieuwe klassieker met dezelfde toewijding waarmee ze al decennia lang de originele Antwerpse Handjes maken.

LOKAAL VAKMANSCHAP, INTERNATIONALE ALLURE
Van de top van het MAS, waar Viki Geunes zijn restaurant runt, tot de nostalgische winkel van Philip’s Biscuits in het stadscentrum – het Zilte Handje belichaamt wat Antwerpen is: ambitieus, verfijnd en geworteld in zijn geschiedenis. Voeg daar de eeuwenoude Zwitserse knowhow van Le Gruyère AOP aan toe, en je krijgt een creatie die smaakt naar respect, naar samenwerking, naar puurheid.
Het Zilte Handje ligt vanaf nu in alle winkels van Philip’s Biscuits en is ook online verkrijgbaar via MASshop.
Dit artikel komt uit ons magabook KNOKKE Talks. Issue 09 (summer vibes 2025). Te bestellen in onze webshop of gratis online beschikbaar om te lezen.